Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Παναγιώτης ΨωμιάδηςΟ Παναγιώτης Ψωμιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948.

Είναι ο τρίτος γιος μιας οικογένειας ξεριζωμένων Ποντίων, του Χαράλαμπου και της Χρυσούλας Ψωμιάδη, οι οποίοι έχουν αποβιώσει. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του είναι ο Λεωνίδας (απεβίωσε το 2008) και ο Διονύσης. Αρχικά η οικογένεια εγκαταστάθηκε και έζησε στα Κάτω Πορόια Σερρών.

Από νωρίς αφοσιώθηκε στον αθλητισμό και αργότερα στον πρωταθλητισμό.

Φοίτησε στη Σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ, την Αναργύρειο και Κοργιαλένιο σχολή και αργότερα στην Ακαδημία Σωματικής Αγωγής.

Υπηρέτησε τη θητεία του στη Στρατιωτική Σχολή Σωματικής Αγωγής.

Υπήρξε πρωταθλητής στίβου στα 400 μέτρα, με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα.

Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Χαλβατζή, μητέρα της Αλεξάνδρας 24 ετών, και μαζί έχουν αποκτήσει άλλη μια κόρη, τη Χρυσούλα-Καρολίνα 14 ετών.

Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη η ενεργός συμμετοχή στα κοινά αποτελούσε πάντα τρόπο ζωής, έκφρασης και προσφοράς.

Το 1982 εκλέγεται δεύτερος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ενώ τρία χρόνια αργότερα η Νέα Δημοκρατία τον τίμησε, συμπεριλαμβάνοντάς τον δέκατο στη λίστα των βουλευτικών εκλογών.

Το 1986 εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Στις βουλευτικές του 1990 εκλέγεται 3ος βουλευτής στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ στις βουλευτικές του '93 επανεκλέγεται 3ος βουλευτής, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των σταυρών προτίμησης.

Στις επόμενες βουλευτικές του '96, η Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης τον εκλέγει 2ο βουλευτή, ενώ στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 εκλέγεται πλέον 1ος σε προτίμηση βουλευτής.

Δύο δεκαετίες μετά, ο ακούραστος αγώνας για τον τόπο και τους ανθρώπους του συνεχίζεται. Η τοπική αυτοδιοίκηση τον κερδίζει και πάλι. Θέτει υποψηφιότητα για να υπηρετήσει τον τόπο του από τη θέση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και εκλέγεται πανηγυρικά στις Νομαρχιακές Εκλογές από τον πρώτο γύρο, λαμβάνοντας 50,1%.

Το 2006 επανεκλέγεται στη θέση του με ποσοστό 48,24%, από τον πρώτο γύρο.

Το 2010 εκλέγεται στο δεύτερο γύρο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστό 52,6%.

Ο άνθρωπος και η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινής ζωής, ήταν και είναι στο επίκεντρο της δράσης τού Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κατά καιρούς συμμετείχε ενεργά σε σημαντικό αριθμό κοινωνικών φορέων και οργανώσεων, όπως:

  • Πρόεδρος του Μορφωτικού Εκδρομικού Αθλητικού Συλλόγου (ΜΕΑΣ) ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης
  • Μέλος του Αθλητικού Συλλόγου ΠΑΟ Διοικητηρίου
  • Μέλος στα Ποντιακά Σωματεία "Η Αναγέννηση" και "Παναγία Σουμελά"
  • Μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Μέριμνα των Πτωχών"

Σήμερα είναι:

  • Μέλος της ΧΑΝΘ
  • Μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous