ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΝΕΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018εκτύπωση

 

¨Εκφράζοντας καταρχήν, και για μία ακόμη φορά, με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση, την απόλυτη εμπιστοσύνη μου προς τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς και τη Δικαιοσύνη γενικότερα, η οποία, μαζί με την Εκκλησία, είναι η τελευταία σταθερά σ’ αυτή τη χώρα, οφείλω να πληροφορήσω –ορθά αυτή τη φορά– την κοινή γνώμη και να αποκαταστήσω τα πράγματα σε σχέση με τα χθεσινά δημοσιεύματα για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες εναντίον μου για 8 έργα που χαρακτηρίστηκαν ως “φαντάσματα”.

Ειδικότερα, και υπό την επιφύλαξη ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι ακριβή [διότι δεν (μπορεί να) προέρχονται από αξιόπιστες πηγές] :
[α] Τα ίδια πραγματικά περιστατικά, που αφορούν ακριβέστερα σε 83 [και όχι 82, όπως τα δημοσιεύματα] άτομα έχουν ήδη κριθεί αμετάκλητα, προδικαστικά, από την Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με το υπ’ αρ. 419/2017 βούλευμά του (σελ. 701 επ.). Επομένως [ φαίνεται ότι ] πρόκειται για νέα δίωξη για τα ίδια όμως πραγματικά περιστατικά, η οποία, πέραν του ότι δεν είναι δικαιολογημένη, δεδομένης της ήδη γνωστής σε όλους εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας, είναι βραδυφλεγής και χρονικά άκαιρη.
[β] Ο χαρακτηρισμός στα ΜΜΕ “φαντάσματα” ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι οι 83 αυτοί άνθρωποι, όπως και εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλοι σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάλυψαν –και καλύπτουν μέχρι και σήμερα– τα κενά του προσωπικού και τις έκτακτες ανάγκες. Οι συμβάσεις έργου, όπως χαρακτηρίστηκαν για νομικούς λόγους, εγκρίνονταν από τις αρμόδιες αρχές [ Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κλπ. ] και νομίμως ανανεώνονταν όχι όμως πέραν του ορίου που ορίζει την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Οι συμβασιούχοι έργου, ακριβώς για να καλύψουν κενά και έκτακτες ανάγκες, εργαζόντουσαν και σε άλλα αντικείμενα, πέραν εκείνων τα οποία περιέγραφαν οι συμβάσεις τους. Και αυτό γινόταν, όχι βεβαίως χάριν των συμβασιούχων αλλά αποκλειστικώς χάριν μόνον εξυπηρέτησης των υπηρεσιακών αναγκών".

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous