"ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ"

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017εκτύπωση
psomiades-panagia-soumela.jpg

Δήλωση Παναγιώτη Ψωμιάδη για την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μην τελεστεί και φέτος Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο.

"Μόνο θλίψη και έντονο προβληματισμό προκαλεί στους Πόντιους ανά την Οικουμένη η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μην τελεστεί και φέτος, Θεία Λειτουργία στον πνευματικό Φάρο του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Παναγία Σουμελά, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Πολύ δε παραπάνω για εμένα, που ήμουν εκεί το 2010, στο πρώτο προσκύνημα μετά από δεκαετίες σιωπής στο ιστορικό Μοναστήρι.

Τα προβλήματα στατικότητας του οικοδομήματος που επικαλούνται επίσημα οι Τουρκικές αρχές και που προέκυψαν ως δια μαγείας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη γείτονα χώρα, φοβάμαι πως αποτελούν μια ακόμη ψηφίδα στο μωσαϊκό της ραγδαίας ισλαμοποίησης της Τουρκίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι προκλήσεις είναι κλιμακωτές: μετά τη μετατροπή των ιστορικών βυζαντινών εκκλησιών της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια της Βιθυνίας και στην Τραπεζούντα σε τζαμιά, έχουν στοχοποιήσει το Ναό – Σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επιδιώκουν τη μόνιμη λειτουργία του ως τέμενος.

Εμείς οι Πόντιοι ξέρουμε καλά ποιους έχουμε απέναντι μας. Φοβούνται ακόμη, 95 χρόνια μετά την Καταστροφή, τον Πόντο και την αδούλωτη ψυχή του. Δεν μπορούν, όμως, να καταλάβουν, ότι η Πατρώα γη ζει μέσα στην καρδιά κάθε Πόντιου. Μέσα από τα τραγούδια μας, τη λαλιά μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Και αυτά δεν μπορούν να μας τα πάρουν.

Τους αφήνουμε λοιπόν να νομίζουν ότι μπορεί να μας πληγώσουν. Δεν μας επιτρέπουν να πάμε, αλλά οι καρδιές μας, οι προσευχές μας, οι μνήμες μας θα είναι εκεί, στην Παναγία μας, στο όρος Μελά, στον Πόντο μας. Γιατί ο Πόντος δεν είναι απλά η κληρονομιά μας. Είναι η ταυτότητά μας, είναι η υπερηφάνειά μας, είναι η ίδια η ψυχή μας. Ο Πόντος ζει!"

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous