Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΕΣΠΑ: «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΨΩΜΙΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ»

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016εκτύπωση
01.jpg

 

Σχολιάζοντας τον απολογισμό της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 που έκανε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια στη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ενδιάμεση Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για την άριστη διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ προς όφελος του τόπου.

Η επιτυχία αυτή δικαιώνει για μία ακόμη φορά το έργο που άφησε ως παρακαταθήκη η Διοίκηση Ψωμιάδη, έργο ουσίας που πολλάκις στοχοποιήθηκε και διασύρθηκε, θύμα και αυτό της συντονισμένης προσπάθειας αποδόμησης της προσπάθειας μας. Πιστεύω πως κάθε νοήμων νους μπορεί να αντιληφθεί πως το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε αποτελεί καρπό συντονισμένου έργου που δεν ξεκίνησε με μαγικό τρόπο τον Ιανουάριο του 2013.

Θυμίζω σε αυτούς που δε γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν πως μέχρι τις 31/12/2012 εμείς ήμασταν στο τιμόνι της Περιφέρειας, τρέξαμε το ΕΣΠΑ κόντρα σε θεούς και δαίμονες, τη γραφειοκρατία, τη μνημονιακή επέλαση, την απαξίωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τις μεγάλες ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό και πετύχαμε μαζί με τους δημάρχους και με τους εργαζόμενους στην ΠΚΜ την ανάρρηση μας στη δεύτερη θέση (από την πέμπτη) στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο τέλος του έτους.  

Και ασφαλώς αν κινούμασταν τότε με «συντηρητική λογική» δεν επρόκειτο να παρουσιάσει τώρα αυτά τα έργα η σημερινή Διοίκηση και μάλιστα πραγματοποιώντας δύο απολογισμούς μέσα σε ένα μήνα.

Η αλήθεια είναι πως η ανοδική πορεία ξεκίνησε από την ημέρα που αναλάβαμε το τιμόνι της αιρετής Περιφέρειας, τον Ιανουάριο του 2011 και επεκτάθηκε από την 1/1/13 από τη Διοίκηση των συνεχιστών μας, η οποία βρήκε έργα εν εξελίξει (είτε υπό κατασκευή είτε στο τελικό στάδιο ένταξης τους στο ΕΣΠΑ). Υπενθυμίζω ακόμη πως μέχρι το τέλος του 2010 και την καθιέρωση των αιρετών Περιφερειών την ευθύνη υλοποίησης του ΕΣΠΑ είχαν οι Αποκεντρωμένες Περιφέρειες και οι διορισμένοι Περιφερειάρχες.

Δεν έχω το δικαίωμα απέναντι στους συναδέλφους μου της περίοδο εκείνη και στους εργαζόμενους στης ΠΚΜ να σιωπήσω. Φρονώ πως θα μπορούσε να υπάρξει έστω μία αναφορά στην προσφορά μας στην επίτευξη του κοινού στόχου, στο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, στο να αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ στο έπακρο.

Είμαι βέβαιος πως ο Απόστολος που διετέλεσε στέλεχος της Διοίκησης Ψωμιάδη ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης δε ξεχνά πως ήμασταν Διοίκηση των έργων. Άλλωστε το είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος, όταν σε ομιλία του στον Εύοσμο πριν μερικά χρόνια είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στα οχτώ χρόνια διοίκησης του κατόρθωσε αυτό που για πολλούς Νομάρχες ήταν ακατόρθωτο. Με τα λίγα εργαλεία που είχε στη διάθεση του να πετύχει πολλά πράγματα».

Εκτός αν κάποιοι συνεργάτες του θέλουν να διαγράψουν την περίοδο εκείνη από το βιογραφικό του…

Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι γιατί η Διοίκηση Τζιτζικώστα βαδίζει στο δρόμο που χαράξαμε. Είμαι βέβαιος πως και στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 η Κεντρική Μακεδονία θα είναι πρωταθλήτρια».        

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous