ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΙΣ 7/11

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015εκτύπωση
04.jpg

«Σε σχέση με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ”, υπό τον τίτλο “Βαριά τα 45άρια για τους αδερφούς Ψωμιάδη”, της 7ης Νοεμβρίου 2015, προβαίνουμε καθ’ υποχρέωση στην ακόλουθη, αποκαταστατική της αλήθειας, δήλωση.

Βεβαίως, τέτοιες δηλώσεις είναι περιττές όταν η δημοσιογραφία αποτυπώνει την είδηση όπως οφείλει, δηλαδή πλήρως και άρα και ορθά. Ωστόσο, η συνειδητή μονομέρεια που διέπει, παγίως, δυστυχώς, κάποιους δημοσιογράφους της συγκεκριμένης εφημερίδας και τα δημοσιεύματά τους που μας αφορούν, τους εκτρέπει από την οφειλόμενη τροχιά αλήθειας. Και, ως γνωστόν, αλήθεια είναι η απόδοση του πραγματικού (και όχι βαθύτερου κατ’ ανάγκη) νοήματος και της ουσίας της είδησης.

 

Η μία και μόνη βασική είδηση την οποία απέκρυψε, όχι ασύνειδα δυστυχώς, από το αναγνωστικό κοινό της η εφημερίδα, με το σε βάρος μας δημοσίευμά της, είναι ότι το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης (το οποίο συγκροτείται από εγνωσμένης αξίας, γνώσης και εμβρίθειας Δικαστές, Πρόεδρο Εφετών και Εφέτες), με το υπ’ αριθ. 821/2015 βούλευμά του, διαφώνησε ουσιαστικά με την πρόταση του Εισαγγελέως Εφετών ο οποίος είχε ζητήσει την παραπομπή μας. Απεφάνθη δηλαδή πως το αποδεικτικό υλικό δεν είναι (καθόλου) επαρκές για να στηριχθεί δημόσια, στο ακροατήριο, κατηγορία για τις πράξεις που μας αποδίδονται. Διέγνωσε σημαντικότατα κενά στο συγκομισθέν αποδεικτικό υλικό, τα οποία και ανέδειξε. Αναγνώρισε, ομοίως, την αναξιοπιστία ενός συγκεκριμένου μάρτυρα επί του οποίου δομήθηκε κατά μείζονα λόγο η σε βάρος μας επιχειρηματολογία, καθώς τον εξοβέλισε από την περαιτέρω ανακριτική διαδικασία που παρήγγειλε.

 

Συνοψίζοντας, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη (όπως και η Δικαιοσύνη εν γένει) απεφάνθη ότι από το έως σήμερα συγκομισθέν αποδεικτικό υλικό δεν υφίστανται ενδείξεις ενοχής μας, επαρκείς για την παραπομπή μας, για τις πράξεις που μας αποδίδονται. Το δημοσίευμα συνειδητώς απέκρυψε και μία ακόμη σημαντικότατη πληροφορία που προκύπτει από το ανωτέρω βούλευμα: Ότι το Συμβούλιο Εφετών όχι απλώς δεν απεφάνθη τελειωτικά επί της ουσίας της υποθέσεως, αλλά, αντίθετα, επιφυλάχθηκε για την πλήρη αξιολόγηση του νομικού και πραγματικού μέρους μετά τη διενέργεια των κατά την κρίση του ανακριτικών πράξεων που διέταξε.

 Τις παραπάνω ουσιαστικές πτυχές της είδησης, τις οποίες δεν θέλησε να δει η εφημερίδα “Μακεδονία”, θα μπορούσε να τις διακρίνει και ο τελευταίος ακόμη πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε σχολής δημοσιογραφίας στον κόσμο. Για το λόγο αυτό, αξιώνουμε από την εφημερίδα (της οποίας η στρεβλή κατά τα παραπάνω είδηση αναπαράχθηκε εν συνεχεία και από άλλα ΜΜΕ), να αποδίδει τις ειδήσεις που μας αφορούν όπως ακριβώς έχουν, στην πλήρη και αληθή διάστασή τους, αυτή δηλαδή που θα αντιλαμβανόταν και ο μέσης ακόμη ευφυίας και αντικειμενικός, πάντως, δημοσιογράφος. Με τον τρόπο αυτό και στο αναγνωστικό κοινό της δεν θα εκτίθεται, αφού θα δημοσιεύει την πλήρη και ουσιαστική αλήθεια και, συγχρόνως, δεν θα σπιλώνει συνειδήσεις υπό την επίφαση της ενημέρωσης.

 

Αναμένουμε, σε ένδειξη δημοκρατικού πνεύματος, επαγγελματισμού, ευθιξίας, αλλά και ευαισθησίας απέναντί μας, ως θυμάτων της, η εφημερίδα “Μακεδονία” να δημοσιεύσει, σε ανάλογη θέση, την παρούσα επιστολή μας, αντιλαμβανόμενη (έστω με καθυστέρηση) την ανάγκη για σφαιρική, επί της ουσίας, ενημέρωση του αναγνωστικού της κοινού».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous