Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ»

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015εκτύπωση
01.jpg

Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν την Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

 

«14 ημέρες μετά την αποχώρηση μου από τη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα χτες Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ με επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Ο εκφυλισμός της διαδικασίας και τα προσωπικά παιχνίδια κάποιων ανεύθυνων στελεχών πολώνουν επικίνδυνα το κλίμα και οδηγούν τη ΝΔ σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας που οδηγεί με βεβαιότητα στο διχασμό. Είχα ζητήσει μετ’ επιτάσεως από όλους τους υποψήφιους αρχηγούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνεργαστούν όπως λειτουργήσαμε το 2009 ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη και εγώ, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, υπό την καθοδήγηση του τότε Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα. Σιούφας, όμως, τώρα δεν υπάρχει. Και η ΝΔ παραπαίει βυθισμένη στην εσωστρέφεια, αντί να ασκήσει το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης απέναντι σε μια κυβέρνηση που ανενόχλητη ξεζουμίζει την ελληνική κοινωνία, με μέτρα τα οποία γκρεμίζουν ότι απέμεινε από τη μεσαία τάξη.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ζητώ από τους υποψηφίους να συμφωνήσουν στην αναβολή της εκλογικής διαδικασίας και στη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου ώστε να πέσουν οι τόνοι και να επιστρέψει η ηρεμία στην Παράταξη. Αυτό δηλαδή που έπρεπε να γίνει από την αρχή. Άλλωστε είναι βέβαιο πως όποιος κι αν εκλεγεί, η επόμενη ημέρα θα βρει την Παράταξη διχασμένη.

Τους καλώ ακόμη να ζητήσουν τη γνώμη και την παρέμβαση ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, του Στέφανου Μάνου, του Πέτρου Μολυβιάτη, της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη, του Σταύρου Δήμα, του Δημήτρη Σιούφα κ.α. καθώς και των πρώην Πρωθυπουργών, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της Παράταξης.

Εκτός εάν προς το συμφέρον όλων είναι η αναγέννηση της Κεντροδεξιάς και η αποκατάσταση της ενότητας μέσα από τη διάλυση της σημερινής, χρεωκοπημένης, -πολιτικά και οικονομικά- Νέας Δημοκρατίας. Όπως δηλαδή έπραξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής διαλύοντας την ΕΡΕ και ιδρύοντας τον Οκτώβριο του 1974 τη Νέα Δημοκρατία.»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous