Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ»

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015εκτύπωση
05.jpg

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παρουσία χάρτη στο βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου όπου η ΠΓΔΜ εμφανίζεται ως «Μακεδονία», ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Επειδή κάποιοι τώρα ξύπνησαν από το λήθαργο, θυμίζω πως ήδη από το Νοέμβριο του 2013 με επιστολή μου στον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχα ζητήσει την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου αυτού χάρτη από το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου.

Είχα επισημάνει τότε στον κ. Σαμαρά πως τα κάστρα πέφτουν από μέσα και πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους ¨αβανταδόρους¨ της προπαγάνδας των Σκοπίων να αμφισβητούν και να στρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια, τα δίκαια του Ελληνισμού, μέσα στα ίδια τα σχολικά μας βιβλία. Είχα τονίσει ακόμη πως πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες στους ινστρούχτορες της ¨μοντέρνας¨ ιστορίας, να ξεκαθαρίσουμε πως σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς απαιτείται αφύπνιση, ομοψυχία, ετοιμότητα.

Δυστυχώς, με θλίψη μου διαπιστώνω πως ο χάρτης έμεινε στη θέση του, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν και τότε.

Προφανώς κάποιοι εντός ή εκτός των εθνικών μας συνόρων έχουν αποφασίσει πως ο χάρτης αυτός ήρθε για να μείνει. Θα έπρεπε πολλοί να ντρέπονται για τη γελοιότητα αυτή. Καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει άμεσα αυτό το χάρτη της ντροπής. Εκτός αν μας προετοιμάζουν για να δεχτούμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα χειρότερα που έρχονται στα εθνικά μας θέματα…»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous