ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015εκτύπωση
05.jpg

 

 «Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που θα κρίνει την ίδια την ύπαρξη της στο μέλλον.

Οι διεργασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου πρέπει να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αποκατάσταση των σχέσεων της με την κοινωνία, με τους ψηφοφόρους της που της γύρισαν την πλάτη, με την ανάληψη των αυξημένων ευθυνών της, με την επιστροφή της στις αρχές και στις αξίες που την καθιέρωσαν στην πολιτική ζωή του τόπου ως δύναμη ευθύνης και σταθερότητας.

Η παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έχασε τον προσανατολισμό της τα τελευταία χρόνια, μαράθηκε, οδηγήθηκε σε εκλογική συρρίκνωση, σε αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, πληρώνοντας την αδυναμία της να δώσει ελπίδα και λύσεις στους πολίτες. Και ασφαλώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το γεγονός ότι χάσαμε τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες.

Η μετάλλαξη της ΝΔ σε ένα φοβισμένο κόμμα, ουρά των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστή, πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπάθησε με το φιλότιμο και την αγωνιστικότητα του να σώσει ότι μπορούσε να σωθεί. Η πικρή αλήθεια, όμως, είναι, πως αυτός ο καλός στρατιώτης της Παράταξης πάλευε μόνος του. Την ίδια ώρα, κάποιοι φαντασιώνονταν υπουργικά κοστούμια, που στο τέλος έμειναν άδεια.

Για μία ακόμη φορά οι εκκλήσεις μου για συστράτευση, για ενεργοποίηση στελεχών που στο παρελθόν είχαν καταλυτικό ρόλο στις εκλογικές νίκες της ΝΔ, δεν εισακούστηκαν. Και δυστυχώς για τη ΝΔ, απεδείχθη για μία ακόμη φορά πως χωρίς Ψωμιάδηδες, χωρίς αγώνα στο πεζοδρόμιο, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, χωρίς διάλογο με την κοινωνία, με ιδεολογικούς ακροβατισμούς και βαθυστόχαστες αναλύσεις κενές περιεχομένου, εκλογές δεν κερδίζονται. Το είδαμε σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και πρώτιστα σε εκείνη του Ιουνίου του 2012, όταν οι εγωισμοί πήγαν στην άκρη και η ΝΔ πήρε την εξουσία. Το πρώτο βήμα σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης είναι να απαλλαγεί η Παράταξη από τους τουρίστες, από τους κομματικούς ανθρωποδιώχτες, από αυτούς που για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους ήθελαν και θέλουν τη ΝΔ ένα μικρό κόμμα.

Το δεύτερο είναι να επιστρέψουμε στη βάση μας, να μιλήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε τι θέλει η κοινωνία, να πούμε αλήθειες στον κόσμο. Γιατί ο Νεοδημοκράτης, σε αντίθεση με πολλά μεγαλοστελέχη, δεν έχει πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ.

Το τρίτο, να χαράξουμε επιτέλους μια στρατηγική, να επανακαθορίσουμε το ιδεολογικό μας στίγμα, να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε για τη λαϊκή δεξιά που θα έπρεπε να εκφράζουμε, να δούμε τι θέλουμε από το νέο αρχηγό. Αν ζητάμε δηλαδή ηγέτη ή απλά διαχειριστή…

Είμαι βέβαιος, πως ενόψει της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την εκλογή του νέου Προέδρου, θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Παρακαλώ μόνο τους ιθύνοντες της Συγγρού, αν περισσεύει καμιά θέση για τον άνθρωπο που το 2012 κλήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα με τα γνωστά, νικηφόρα αποτελέσματα και το 2009 επέμεινε μέχρι τέλους στην υποψηφιότητα του, διεκδίκησε και πήρε 15,5% για αυτούς που γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη τότε και 10,5% επίσημα, να με έχουν υπ’ όψιν τους».

     

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous