Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015εκτύπωση
04.jpg

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις τρέχουσες εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι κομμάτι από τη ψυχή της Νέας Δημοκρατίας, ένας αστός λαϊκός αρχηγός, ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί στην προσπάθεια αποκατάστασης της επαφής της ΝΔ με την κοινωνία.

Δεν επιτρέπεται να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Πρέπει αναίμακτα να αλλάξουν τα πάντα.

Στη νέα αυτή προσπάθεια χρειάζονται όλοι, νέοι και παλαιότεροι, με την απαιτούμενη εμπειρία, ιδιαίτερα αυτοί που επί σειρά ετών εμπιστεύτηκε και τίμησε ο λαός. Στην Κεντροδεξιά παράταξη σήμερα είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι.

Η ΝΔ πρέπει να βγει από το καβούκι της, να ξεπεράσει τις φθαρμένες ιδεολογίες, να γίνει και πάλι η μεγάλη σύγχρονη κεντροδεξιά προοδευτική, λαϊκή παράταξη, σπάζοντας τα δεσμά της ακραίας ρητορικής, απαλλασσόμενη από τα φοβικά σύνδρομα και το κομματικό καρτέλ.

Η παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν αρκεί να επιστρέψει στην ιστορική της έδρα, αλλά να ξανασυστηθεί στην κοινωνία, να ανάψει και πάλι τον πυρσό και να τον μεταφέρει από γενιά σε γενιά. Γιατί ασφαλώς η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δε δίνει συγχωροχάρτι στη ΝΔ.

Το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο. Αντίθετα, απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα, να διαμορφώσουμε ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα που να δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους. Και θεωρώ δεδομένο, πως στη νέα αυτή αρχή καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο Κώστας Καραμανλής, όπως τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξη της ένα από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η ανοχή στον Τσίπρα έχει ημερομηνία λήξης.

Η επιμονή στην ευρωπαϊκή προοπτική της Πατρίδας δεν μπορεί να λειτουργεί εσαεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για αυτούς που οδήγησαν την πραγματική οικονομία στα τάρταρα.

Η ΝΔ πρέπει να έχει έτοιμες λύσεις για την επόμενη ημέρα. Να εκφράσει το σύνολο των κεντροδεξιών δυνάμεων, το σύνολο των νοικοκυραίων, με έναν αρχηγό που θα είναι πρώτα στρατιώτης και όχι Λουδοβίκος, με έναν αρχηγό πρώτο μεταξύ ίσων, με έναν αρχηγό συναινετικό και συνεννοήσιμο, με έναν αρχηγό που θα προτάσσει τη λογική και δεν θα μαστίζεται από σύνδρομα και εξαρτήσεις. Αντίπαλος της ΝΔ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο κακός εαυτός της, η εσωστρέφεια και τα προβλήματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό.

Όσο αφορά στο πρόσωπο μου που επί πέντε χρόνια ανεβαίνω το δικό μου Γολγοθά με τη ΝΔ απούσα, ξεκαθαρίζω πως αν συντρέξουν οι προϋποθέσεις, εάν υπάρξει σεβασμός στην ιστορία, στην προσφορά και στο έργο μου, είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο πολιτικό μου σπίτι.

Οι θέσεις μου ήταν πάντα καθαρές, διαχρονικά με δικαίωσαν και με δικαιώνουν. Την όποια απόφαση μου τη χρωστάω στο λαό που με περιέβαλε με την αγάπη του, που επί 35 ολόκληρα χρόνια με κράτησε ψηλά στην εκτίμηση και στην εμπιστοσύνη του».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous