ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015εκτύπωση
08.jpg

Η 19η Μαΐου αποτελεί για εμάς τους Πόντιους ιδιαίτερα αλλά και για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες μια ημερομηνία-ορόσημο, μια ημερομηνία που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική συνείδηση και στις καρδιές μας.

Συμβολίζει την αρχή του τέλους, τη Γενοκτονία 353.000 και πλέον αδελφών μας, αθώων ψυχών, θυμάτων μας διεστραμμένης στρατηγικής που αξιοποίησε κάθε πρόσφορο μέσο, όπως εκτοπίσεις, βιασμούς, δολοφονίες, κρεμάλες, τάγματα εργασίας για να πετύχει τον τελικό της στόχο.

Έχει πλέον αποδειχθεί πως ο αφανισμός των Ελλήνων του Πόντου ήταν κομμάτι της γενοκτονικής πολιτικής που εφαρμόστηκε με απόλυτη συνέπεια ώστε να οικοδομηθεί ένα ομοιογενές έθνος-κράτος, όπου δεν υπήρχε χώρος για μειονότητες. Η γενοκτονία των Αρμενίων που προηγήθηκε χρονικά, οι σφαγές όλων των χριστιανικών πληθυσμών που διαβιούσαν επί αιώνες στη Μικρά Ασία, άνοιξαν το δρόμο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και έδειξαν πως τα εγκλήματα που δεν τιμωρούνται υποτροπιάζουν, πως η σιωπή –όπως έχει γράψει ο μέγας Βάσος Λυσσαρίδης- ισοδυναμεί με συνενοχή.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός παρά την καταστροφή και τον όλεθρο που γνώρισε, το ξεριζωμό και την πικρή γεύση της προσφυγιάς, άντεξε, κράτησε ψηλά τη σημαία. Όπου και αν ρίζωσαν τα αδέλφια μας, είτε εντός των εθνικών μας συνόρων είτε οπουδήποτε στον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στον Καναδά, πρόσθεσαν με την εργατικότητα και τη δυναμική τους στην ανάπτυξη, στη δημιουργία και στην ευημερία του κάθε τόπου, κρατώντας ταυτόχρονα ολοζώντανες τις παραδόσεις, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα, την πίστη, την αιώνια ψυχή του γένους των Ποντίων.

Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι διαχρονικό: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. Απόλυτη προτεραιότητα μας παραμένει η αναγνώριση της μαρτυρικής, ιστορικής αλήθειας. Διεκδικούμε τη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, απαιτούμε σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αλλά για να πετύχουμε στις διεκδικήσεις μας οφείλουμε να παραμείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Στον ιερό αυτό αγώνα δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όλοι μαζί, μια φωνή, να προτάξουμε το δίκαιο που έχουμε με το μέρος μας και να κερδίσουμε τη μάχη της αλήθειας και της λογικής.

Θέλουμε φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονες μας. Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια έχει ήδη αποδώσει πολύτιμους καρπούς.  Πλην όμως, δεν πρόκειται να πουλήσουμε τη ψυχή μας. Γιατί η φιλία εδράζεται πάνω στο σεβασμό.

Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων, ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους.

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous