Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014εκτύπωση
04.jpg

Σχολιάζοντας τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Περίμενα από τον κύριο Σαμαρά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη Χαλκιδική να κάνει έστω και μια μικρή αναφορά στους αγώνες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ούτε καν το δάκρυ του Εθνάρχη στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θυμήθηκαν να συμπεριλάβουν στο επετειακό βίντεο που ετοίμασαν για τα 40 χρόνια του κόμματος…

Πριν 22 χρόνια, η ονομασία του κράτους των Σκοπίων έδωσε την αφορμή για να ανατραπεί μια κυβέρνηση του 47% και να μπει φρένο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Σήμερα, ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει από το βήμα του ΟΗΕ πως η Ελλάδα έχει ήδη δεχτεί και προτείνει μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν το όνομα Μακεδονία.

Την ίδια ώρα, ο κύριος Σαμαράς χρησιμοποιεί επανειλημμένα τον όρο «ελληνική Μακεδονία» (9ο Τακτικό Συνέδριο ΝΔ στις 28/6/13, ομιλία στην 78η ΔΕΘ στις 7/9/13, ομιλία πριν τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη 15/5/14) όταν αναφέρεται στη μακεδονική γη, αφήνοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο για την ύπαρξη ενδεχομένως και άλλης Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό αδυνατώ πραγματικά να αντιληφθώ την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εντυπωσιακών ευρημάτων που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη, ευρημάτων που αναμένεται να προσθέσουν νέα, ισχυρότατα πειστήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε αυτοβούλως σε εθνική ήττα με ανυπολόγιστες διαστάσεις. Είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να μας πουν τι έχουν συμφωνήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

Περιμένουμε να ξεκαθαρίσουν εάν ισχύει ακόμη η κοινή απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή το Φεβρουάριο του 1992 για μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγα της.

Ακόμη, οι έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η θέση του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο κορυφαίο αυτό εθνικό ζήτημα όπου όλοι στο τέλος θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  

Πολύ φοβάμαι ότι η χειροβομβίδα των Σκοπίων θα σκάσει πολύ σύντομα, με συνέπειες τραγικές για τον Ελληνισμό.

Τότε θα δούμε ποιοι είναι καλοί πυροτεχνουργοί και ποιοί όχι…»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous