Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ»

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014εκτύπωση
01.jpg

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χρηματοδότηση των ανασκαφών στην Αμφίπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την ημέρα που οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης μπήκαν στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για το ποιοι πίστεψαν εξαρχής στη σπουδαιότητα των ανασκαφών και αγωνίστηκαν για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τη συνέχιση τους.

Έχω επανειλημμένα τονίσει πως θα υπερασπιστώ το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια τόσο στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έργο που κατασυκοφαντήθηκε ή αποσιωπήθηκε επιμελώς από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, αλλά ευτυχώς αναγνωρίστηκε από την πλειοψηφία των πολιτών.

Όσο αφορά λοιπόν στην ανασκαφή της Αμφίπολης έχω να δηλώσω τα εξής: Στις 25 Νοεμβρίου 2011 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτούσαμε με το ποσό των 80.000 ευρώ τις εργασίες για την ανασκαφή του τύμβου. Η σύμβαση φέρει τις υπογραφές του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Και είναι προς τιμήν του συνάδελφου μου Κυριάκου Βελόπουλου, γιατί είναι ο μόνος που παραδέχτηκε δημόσια την καθοριστική συμβολή μας στη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών.  

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τουλάχιστον, αυτοί που επιχειρούν να οικειοποιηθούν το έργο μας, να καρπωθούν τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης για επικοινωνιακούς λόγους ή ακόμη και να ρίξουν γέφυρες -όπως ο πρώην Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς προφανώς να έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων- σε στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί.

Η παραγωγή έργου γίνεται με υπογραφές, με πράξεις και όχι με θεωρίες.»        

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous