ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014εκτύπωση
01.jpg

«Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων -έστω και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση πολλών δεκαετιών- ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την ημέρα αυτή τιμούμε τη μνήμη των 353.000 και πλέον αθώων θυμάτων της φρίκης και καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση των εγκλημάτων που συντελέστηκαν στο όνομα της συγκρότησης ενός ομοιογενούς έθνους – κράτους μέσα από τα ερείπια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Στη γενοκτονική πολιτική που με απόλυτη προσήλωση εφάρμοσαν οι Νεότουρκοι στην προσπάθειά τους να οικοδομήσουν ένα ομοιογενές Έθνος – κράτος όπου δεν  υπήρχε χώρος για μειονότητες εθνικές ή θρησκευτικές, έχουν την αφετηρία τους οι συντονισμένες επιθέσεις κατά της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη το 1942, το 1955, οι απελάσεις των Ελλήνων υπηκόων το 1964.

Επιθέσεις, που οδήγησαν στη δραματική συρρίκνωση του ομογενειακού Ελληνισμού, επιθέσεις που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με την εισβολή στην Κύπρο, με τις συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη.  

Στην προκλητική διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους γείτονές μας, αλλά και στην επιχειρούμενη «στρογγυλοποίηση» της ιστορίας μας από τους σύγχρονους αναθεωρητές, απαντούμε με τη σταθερή προσήλωσή μας στην επιβίωση της μαρτυρικής ιστορικής μνήμης και την εντατικοποίηση των προσπαθειών μας για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Δεν ξεχνούμε.  

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, χωρίς εκπτώσεις, μέχρι την πλήρη δικαίωση.

Εμείς δεν πρόκειται να πουλήσουμε τη ψυχή μας.  Χρωστάμε στον Πόντο.

Χρωστάμε στις χαμένες Πατρίδες

Χρωστάμε στους γονείς μας, στους πρόσφυγες, που έφτασαν εδώ κυνηγημένοι και εξαθλιωμένοι.

Χρωστάμε στις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές που έμειναν πίσω και θυσιάστηκαν.

Ο Πόντος παραμένει το διαχρονικό σύμβολο, ολοζώντανο, σημείο αναφοράς στη ψυχή κάθε Πόντιου, στη ψυχή κάθε πρόσφυγα.

Τα σύμβολα ούτε  κατεδαφίζονται, ούτε παραδίδονται στη λήθη.

Ο Πόντος δεν είναι απλά η κληρονομιά μας. Είναι η ταυτότητα μας, είναι η υπερηφάνεια μας, είναι  η ίδια η  ψυχή μας.

Αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας, ας είναι για πάντα αναπαυμένες οι ψυχές τους.»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous