Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ… ΛΙΣΤΑ»

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014εκτύπωση
07.jpg

Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διεξαγωγή των εκλογών σε μια ενιαία εκλογική περιφέρεια, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση που ελήφθη για εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης αποτελεί ασφαλώς μια νίκη της Δημοκρατίας, μια νίκη των πολιτών που έχουν πλέον το δικαίωμα να επιλέξουν ελεύθερα τα πρόσωπα της επιλογής τους.

Διαπιστώνω, όμως, με λύπη μου, πως στην πραγματικότητα η λίστα αντικαθίσταται από μια νέα λίστα ¨εκλεκτών¨ της Αθήνας, που ξεκινούν τον αγώνα πριμοδοτούμενοι από το ίδιο το εκλογικό σύστημα.

Είναι προφανές, πως η μάχη του σταυρού για έναν υποψήφιο εκτός Αθηνών είναι εκ των προτέρων άνιση και άδικη, καθώς ακόμη και αν υπερψηφιστεί στη βόρεια Ελλάδα για παράδειγμα ή στην Πελοπόννησο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεράσει κάποιον που πολιτεύεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής των 5 εκατομμυρίων κατοίκων και απολαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο προβολής και δημοσιότητας.

Η κοινή λογική λέει πως κάθε περιφέρεια της χώρας θα έπρεπε να εκλέγει ευρωβουλευτές αναλογικά και σύμφωνα με το πληθυσμό της, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα εκλογής όλων και όχι των ολίγων.

 

ΥΓ. Θεωρώ τουλάχιστον αστείο στην Ελλάδα της κρίσης να διαρρέονται πληροφορίες για παράβολο συμμετοχής 2900 ευρώ στα ελληνικά ευρωψηφοδέλτια. Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μου πως το κλειστό κλαμπ της Αθήνας δεν θέλει «ενοχλητικές» φωνές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»  

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous