Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΜΕΑ»

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014εκτύπωση
08.jpg

Με αφορμή πρόσφατη συνάντηση του με παραγωγούς φέτας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Την ώρα που έχει αναδειχθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως εθνική προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και πρώτιστα της αγροτικής οικονομίας, προκαλεί εντύπωση το γεγονός, πως δύο από τα κορυφαία προϊόντα της χώρας, η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας, παραδίδονται κατ’ ουσία στον Καναδά, εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική για τα εθνικά μας συμφέροντα και τα πιστοποιημένα αγροτικά μας προϊόντα.

Σύμφωνα πάντα με όσα μου κατήγγειλαν οι παραγωγοί, οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις Ε.Ε. - Καναδά ανοίγουν το δρόμο  στους Καναδούς παραγωγούς φέτας να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα δράση τους πουλώντας μια φέτα που καμία σχέση δεν έχει με τη γεύση και την ποιότητα της ελληνικής, πράξη που ουσιαστικά όχι μόνο νομιμοποιεί την παραπλάνηση των καταναλωτών στη χώρα της βόρειας Αμερικής,  αλλά ανοίγει και την κερκόπορτα για τη διακίνηση φέτας – μαϊμού στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Με δεδομένες τις τιτάνιες προσπάθειες που κατεβλήθησαν επί σειρά ετών για την κατοχύρωση της φέτας υπέρ της Ελλάδας και του δικαιώματος αποκλειστικής παραγωγής και διακίνησης του εθνικού αυτού προϊόντος εντός των συνόρων της Ε.Ε., είναι προφανές πως πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε δυνατό τρόπο η περαιτέρω θωράκιση τόσο της φέτας όσο και των ελαιών Καλαμάτας με την κατοχύρωση τους τόσο στον Καναδά, όσο και στις ΗΠΑ αλλά και στη Ρωσία.

Πρέπει να προστατέψουμε τα προϊόντα μας, να προστατέψουμε το θησαυρό του πρωτογενούς μας τομέα.

Κρατώ τις διαβεβαιώσεις που έδωσε πριν μερικούς μήνες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει κανένα προϊόν χωρίς προστασία.

Σε κάθε περίπτωση, ας μη ξεχνάμε πως διατηρούμε πάντα ως χώρα το δικαίωμα άσκησης veto, σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση των συμφωνηθέντων.»  

 

 

 

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous