Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ»

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013εκτύπωση

Σχετικά με τις εξαγγελίες για την κατασκευή τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τις καλές προθέσεις των εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της από την εγκατάσταση ενός τελεφερίκ που θα συνδέει την άνω πόλη με το κέντρο της.

Απλά για την ιστορία, πρέπει να αναφέρω πως η ιδέα για τη λειτουργία τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη δεν έρχεται για πρώτη φορά στο τραπέζι. Στον τέως δήμαρχο της πόλης Σωτήρη Κούβελα ανήκει η πατρότητα της σκέψης, ο οποίος μάλιστα είχε ενημερώσει όλους εμάς τους δημοτικούς συμβούλους για το καινοτόμο αυτό έργο. Μάλιστα η απόφαση ώστε να προχωρήσει η κατασκευή τελεφερίκ είχε ληφθεί. Πλην όμως, μετά τις δημοτικές εκλογές του 1989, το φιλόδοξο αυτό σχέδιο έμεινε στα χαρτιά.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει κάνει πράγματι την υπέρβαση εάν προχωρήσει στην ταχεία υλοποίηση του έργου. Στην περίπτωση, όμως, που το τελεφερίκ έχει την τύχη άλλων έργων που πολλάκις εξαγγέλθηκαν αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, (όπως για παράδειγμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας) θα εισπράξει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών που είναι πλέον –δικαιολογημένα- εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι σε ανάλογες εξαγγελίες.

Και εν πάσει περιπτώσει, εάν ιεραρχήσουμε προτεραιότητες για τη Θεσσαλονίκη, δεν πιστεύω πως το τελεφερίκ ανήκει στην πρώτη γραμμή. Με την ανεργία να καλπάζει, την πόλη να φυτοζωεί, περικυκλωμένη από σκουπίδια, συγκοινωνιακά αποκλεισμένη και παραδομένη στην ύφεση και στα λουκέτα, άλλες οφείλουν να είναι οι προτεραιότητες.»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous