Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΝΔ»

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013εκτύπωση

Επιστολή στο νέο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης αφού συγχαίρει τον κ. Παπαμιμίκο για την εκλογή του, τον καλεί να προωθήσει αλλαγές και βελτιώσεις στην οργανωτική δομή του κόμματος, κινήσεις οι οποίες «θα συμβάλουν τα μέγιστα στο άλμα που επιχειρεί η παράταξη προς τα εμπρός.» Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα άρθρα του Καταστατικού του κόμματος που δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες και τονίζει πως είναι ανάγκη «να τροποποιηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες εσωτερικής λειτουργίας της ΝΔ.»

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Παπαμιμίκο,

Εν πρώτοις επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και γραπτώς για την εκλογή σας στη νευραλγική θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Η αξιοποίηση νέων προσώπων με φρέσκες ιδέες, αντιλήψεις και νοοτροπίες εξυπηρετεί σε απόλυτο βαθμό τον κοινό μας στόχο, την κοινή μας αγωνία, για την επανένωση της Κεντροδεξιάς, τη συγκρότηση ενός ισχυρού, πατριωτικού, κεντροδεξιού, λαϊκού τόξου, με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά.

Κύριε Γραμματέα,

Είμαι της άποψης, πως στη νέα σελίδα που γυρίζει στην οργανωτική δομή της ΝΔ απαιτούνται αλλαγές και βελτιώσεις που θα συμβάλουν τα μέγιστα στο άλμα που επιχειρεί η παράταξη προς τα εμπρός.

Για παράδειγμα, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες, στα πλαίσια του 9ου Συνεδρίου του κόμματός μας, της Νέας Δημοκρατίας, μου έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του κόμματος δεν θα μπορούσα να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, όπως όλοι οι λοιποί σύνεδροι.

Ο λόγος, όπως μου εξηγήθηκε, ήταν ότι υπήρχε κώλυμμα καθώς, αν και εκλεγμένος Νομάρχης και Περιφερειάρχης με την καθολική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, η καταδικαστική σε βάρος μου απόφαση, μου στερούσε το αυτονόητο δικαίωμά μου να υπάρξω εκλέκτορας, ψηφίζοντας συναδέρφους και συναγωνιστές για τα διάφορα όργανα.

Πειθάρχησα αμέσως, αν και σηκώνω στις πλάτες μου το βάρος όχι μόνο του 52% του λαού της Κεντρικής Μακεδονίας που με ψήφισε, αλλά και το βάρος όλων των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που αγκάλιασαν τον κοινό αγώνα που κάναμε με τον Πρόεδρο του κόμματος μας Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική εκστρατεία του 2012.

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να μη διατυπώσω εγγράφως την – έστω και ελάχιστη - πικρία που μου μένει, όταν διαπιστώνω ότι οι ίδιοι κανόνες λειτουργίας που διέπουν το κόμμα μας δεν προβλέπουν κάτι αντίστοιχο για όσους μπορεί να αποχώρησαν από τη Ν.Δ., «πληγώνοντας» με σκληρές δηλώσεις το κόμμα, τον Πρόεδρο και τα μέλη του, και στη συνέχεια επέστρεψαν τους τελευταίους μήνες, αντιλαμβανόμενοι το λανθασμένο της επιλογής τους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της εκλογικής μας βάσης, των φίλων και μελών μας, ηθική καταδίκη πολύ σφοδρότερη από μία δικαστική απόφαση.

Όσο αφορά στο πρόσωπο μου, επιτρέψτε μου να σας πω πως έχω προτάξει πολλές φορές τα στήθη μου, έδωσα αγώνες, 32 χρόνια έφερνα και φέρνω νίκες, είμαι πολύ περισσότερο Νέα Δημοκρατία από πολλούς… ουρανοκατέβατους.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σας καλώ να εξετάσετε τα ανωτέρω, διαμορφώνοντας την κατάλληλη πρόταση, ώστε να τροποποιηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες εσωτερικής λειτουργίας του κόμματός μας, αποκαθιστώντας την άδικη αντιμετώπιση απέναντι σε μέλη που έχουν δώσει όλο τους το «είναι» για τη Νέα Δημοκρατία και τους αγώνες της.

Με εκτίμηση,

 

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous