«ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ 2.000.000 ευρώ, ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;»

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013εκτύπωση

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Απριλίου ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας απαντήσεις στα όσα του καταλογίζονται για την εμπλοκή του στην υπόθεση του δρόμου του Ωραιοκάστρου.

Μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, παρουσία πλήθος κόσμου, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστου Γκουντενούδη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντώνη Μπάμιατζη και των περιφερειακών συμβούλων Ευθύμη Φωτόπουλου, Ιωάννας Τζάκη, Δημήτρη Βάνη, Βασίλη Τουλίκα, Παύλου Θωμαΐδη, Ανθής Πορφυριάδου και Λάκη Παπαϊωάννου, ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης υποστήριξε πως το Δημόσιο όχι μόνο δεν βγήκε ζημιωμένο, αλλά αντίθετα κέρδισε από το δρόμο του Ωραιοκάστρου.

«Ασχολούμαι με τα κοινά 55 χρόνια και δεν υπήρχε καμιά μομφή σε βάρος μου. Με όσα συκοφαντικά ακούγονται τώρα έπρεπε κάποια στιγμή  να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης.

«Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.650.000€ και το τελικό ποσό υλοποίησης του έργου ήταν μόλις 2.650.000€. Γλυτώσαμε από την πολιτεία 2.000.000€. Το κράτος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος, ενώ έχασε η ανάδοχος εταιρεία. Που λοιπόν ζημιώθηκε το δημόσιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Πάνε να αποκρύψουν το γεγονός αυτό, πως η Πολιτεία όχι μόνο δεν έχασε, αλλά αντίθετα κέρδισε χρήματα. Αποκρύπτουν ακόμη πως το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε όλες τις σχετικές πληρωμές και κανένα από αυτά τα θεσμικά όργανα δεν μας κατηγόρησε για υπερβάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, ο οικονομικός επιθεωρητής Άγγελος Καράκαρης που χειρίστηκε την υπόθεση είναι θεσμικό όργανο μόνο για τα οικονομικά ζητήματα και δεν έχει καμία σχέση με τα τεχνικά θέματα. «Το παράδοξο είναι πως δε μίλησε με κανέναν από τις τεχνικές υπηρεσίες, για να μάθει λεπτομέρειες. Μας είπαν πως από την αρχή θέλαμε να ωφελήσουμε τον εργολάβο. Αντίθετα, εκείνος αναθεματίζει την ώρα που ασχοληθήκαμε εμείς.»

«Έξι ελεγκτικοί μηχανισμοί μας τα ενέκριναν. Δεν κλήθηκε ποτέ κανένας από τους εμπειρογνώμονες, όπως το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Δεν ελήφθη υπόψη η άποψη του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης, του Σώματος Επιθεωρητή Δημοσίων Έργων. Το κυριότερο: Δεν ελήφθη υπόψη η πράξη ελέγχου της κατασκευής του έργου από τις μονάδες ελέγχου του υπουργείου Οικονομίας, της Ε.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής του Γ’ ΚΠΣ.»

Μάλιστα,  όπως επισήμανε ο κ. Ψωμιάδης, από τις  τρεις μονάδες ελέγχου του Γ' ΚΠΣ (μονάδα ελέγχου της Διαχειριστικής Αρχής, μονάδα ελέγχου του Υπουργείου Οικονομίας,  μονάδα ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από της Βρυξέλλες) που ενέκριναν το έργο δεν υπήρξε καμία παρατήρηση.

«Πήραμε στα χέρια μας ένα χωράφι από τον τότε νομάρχη, Κώστα Παπαδόπουλο και τον φτιάξαμε δρόμο. Ικανοποιήσαμε ένα αίτημα 20ετίας.Όλα έγιναν καθ’ όλα νόμιμα, όπως προέβλεπε η αλλαγή του νόμου επί υπουργίας Σουφλιά, το 2004. Κι ενώ υπήρχε η μελέτη,» συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης, «υπήρχε και ο προϋπολογισμός, αποφασίσαμε -καθώς ήμασταν υποχρεωμένοι- λόγω αλλαγής της νομοθεσίας, να βγάλουμε νέες τιμές. Ήμουν υποχρεωμένος να υπογράψω λόγω νόμου. Άρα τότε, θα πρέπει να προφυλακιστεί και ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Το 2008 παραδόθηκε το έργο σε χρήση. Χρειάστηκαν επτά χρόνια για την μελέτη, ένας χρόνος για την ένταξή του, στο Γ' ΚΠΣ- κάτι που κανείς μέχρι σήμερα δεν το έχει υπολογίσει- και όποιος δεν το γνώριζε, όπως ο οικονομικός επιθεωρητής, έπρεπε να ρωτήσει κάποιους ανθρώπους που γνώριζαν.  Όχι μόνο επιλεκτικά. Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες εκπορεύονται από ένα συγκεκριμένο άνθρωπο.

Επίσης, ψήφισα την παράταση περαίωσης της μελέτης, διότι η υπηρεσία με ενημέρωσε πως αν δεν ψήφιζα την παράταση, υπάρχει ο κίνδυνος ν' απενταχθεί το έργο. Θα τολμούσα λοιπόν, για όλο το Ωραιόκαστρο, για όλο τον κόσμο, για ολόκληρο το Νομό Θεσσαλονίκης, να πω, δεν υπογράφω;» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

«Δεν είμαι ο Αλ Καπόνε, δεν πρόκειται να φύγω στα 72 μου από τη χώρα. Σπιλώνεται το όνομα μου με συνοπτικές διαδικασίες από κάποιον που στη ζωή του κάνει μόνο καταγγελίες. Δεν μπορώ να αντιληφθώ το μένος του κ. Τρεμόπουλου εναντίον μου. Ο ίδιος, όμως, δεν είναι μόνος. Είχε ένα άτομο στις τεχνικές υπηρεσίες που είναι σήμερα κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και έναν συγγενή μου, ο οποίος ήθελε να γίνει προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών και δεν τον κάναμε.

Μένω σε ενοίκιο, έχω τρία παιδιά άνεργα. Αν αθωωθώ, ποιος θα με αποζημιώσει; Σκέφτηκε κανείς πως νιώθουν οι οικογένειες μας με όλα αυτά που γράφονται; Ποιες είναι οι επιπτώσεις;  Σε κάθε περίπτωση, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να τη χτυπούμε. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το καθήκον της», κατέληξε.

Ο κ. Ψωμιάδης έκανε τέλος μικρή αναφορά και στην υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια», τονίζοντας πως εκεί είναι το «μεγάλο ψέμα». «Η Πολιτεία όχι μόνο δεν ζημιώθηκε από τα 45άρια, αλλά αντίθετα ήταν προς το συμφέρον της», σημειώνοντας πως θα δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα μόλις βγει το σχετικό πόρισμα.

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous