ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013εκτύπωση

 

Επιστολή στους δημάρχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στους πρώην δημάρχους των Καποδιστριακών δήμων της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης και στη συνέχεια ως Περιφερειάρχης απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ευχαριστεί τους αυτοδιοικητικούς για τη συνεργασία τους, κάνει εκτενή αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν και δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και καλεί τους νυν δημάρχους να συνεργαστούν με το νέο Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

«Μετά από δέκα χρόνια συνεπούς προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση, από τη θέση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, έκλεισε τον Ιανουάριο ένας κύκλος που σημάδεψε την πολιτική μου σταδιοδρομία.

Θα ήθελα με την παρούσα να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για την άρτια, ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, προς όφελος των πολιτών μας. Μια συνεργασία που διεκόπη με την έκπτωση μου από τη θέση όπου με τοποθέτησε ο λαός, για λόγους που είναι πλέον προφανείς σε όλο το Πανελλήνιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, ξεπερνώντας τα κομματικά στεγανά, οικοδομήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τις δημοτικές αρχές και τα Επιμελητήρια, συγκροτήσαμε μια ισχυρή και παραγωγική συμμαχία ευθύνης που μας επέτρεψε να αποδώσουμε τα μέγιστα, παράγοντας έργο ουσίας και προοπτικής.

Από το 2003 ως το 2010, κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, εξασφαλίσαμε με δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία, πιστώσεις της τάξης του ενός δις ευρώ για την υλοποίηση έργων στο Νομό μας.

Και πετύχαμε ένα μικρό θαύμα: Πάνω από 140 σχολεία, 380 αθλητικά έργα, 1000 μικρά και μεγάλα σημαντικά τεχνικά έργα, δρόμοι, γέφυρες, αντιπλημμυρικά, ένα σύγχρονο Περιφερειακό Μέγαρο που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, προσφορά που εκτιμήθηκε και αναγνωρίστηκε πανηγυρικά από τους πολίτες στις περιφερειακές εκλογές του 2010.

Αλλά και τα τελευταία δύο χρόνια, η έναρξη κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Κ16,των περιφερειακών οδών Κατερίνης και Αρναίας και του οδικού τμήματος Ποτίδαιας – Κασσανδρείας στη Χαλκιδική, η ουσιαστική παρέμβαση μας για τη διαμόρφωση της εσωτερικής Περιφερειακής Οδού από τον Κ5 (κόμβος Νοσοκομείου Παπαγεωργίου) έως τον Κ16(κόμβος Λαχαναγοράς), η αναρρίχηση της ΠΚΜ στη δεύτερη θέση (από την πέμπτη) ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, είναι μερικές μόνο από τις ψηφίδες της προσφοράς μας στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρη την κεντρική Μακεδονία.

Το έργο αυτό έτυχε καθολικής αναγνώρισης, εκτιμήθηκε και αναγνωρίστηκε από τους πολίτες, παρά τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, την ελλιπέστατη χρηματοδότηση, τη μνημονιακή επέλαση, την απαξίωση και απογύμνωση της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τις τεράστιες ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αγωνίστηκε με τα ψίχουλα, την ελεημοσύνη από το κεντρικό κράτος. Ενδεικτικό είναι, ότι το 2011 έφτασαν στην κεντρική Μακεδονία 25 εκατ. ευρώ για έργα ενώ το 2012 μόλις 1,5 εκ. ευρώ. Τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν κατά 40%, την ίδια ώρα που οι πόροι από τους ΚΑΠ κατακρημνίστηκαν κατά 60%! Όσο για τις δημόσιες επενδύσεις, στα ταμεία της ΠΚΜ δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ το 2012.

Με τις λιτές αυτές σκέψεις, θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω, να σας ευχηθώ καλή συνέχεια και καλό κουράγιο στην προσπάθεια που καταβάλετε. Είμαι βέβαιος, πως θα υπάρξει από την πλευρά σας η ανάλογη αρωγή και συνεργασία με το νέο Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.»

 

 

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous