«ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ»

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013εκτύπωση

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο Παπαγεωργίου για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο, την οριακή επάρκεια σε φάρμακα, τη στάση πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και την άνιση κατανομή των πόρων από το υπουργείο Υγείας, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές διαχείρισης.

Θυμίζω μόνο, πως ήδη από το Μάιο του 2011 με επιστολή μου ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο είχα προειδοποιήσει πως τα προβλήματα στην κρατική επιχορήγηση καταδικάζουν ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της Ελλάδας και από τα καλύτερα των Βαλκανίων στην υποβάθμιση και το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο.

Κάποιοι στην κυβέρνηση επιλέγουν πλέον να μην ακούν και να μη βλέπουν, υιοθετώντας την τακτική της στρουθοκαμήλου. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει προ πολλού. Με πρόσφατη κοινή επιστολή τους οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Λάρισας αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα, τονίζοντας πως «η μείωση των πόρων για την υγεία στο δημόσιο τομέα συνολικά (ΕΣΥ & ΕΟΠΥΥ) σε συνδυασμό με την αύξηση της γραφειοκρατίας που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος αυτών, οδηγεί ασθενείς και γιατρούς σε απόγνωση».

Παράλληλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, εάν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα, ¨θα οδηγήσουν την πατρίδα του Ιπποκράτη να έχει υγεία υπανάπτυκτης χώρας και την κοινωνία στα άκρα¨.

Τουλάχιστον, ας έχουν την πολιτική γενναιότητα να παραδεχτούν οι ιθύνοντες, πως  μόνη λύση για την επιβίωση των νοσοκομείων μας είναι δυστυχώς το ξεπούλημα τους σε τίποτα εμίρηδες…»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous