«ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΝΑΣΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ»

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013εκτύπωση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανάγκη «κουρέματος» των δανείων των ιδιωτών στις τράπεζες, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον σαφές, πως η μόνη εφικτή λύση ελπίδας για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, είναι το «κούρεμα» των δανείων των ιδιωτών, δανείων που βάζουν τη θηλιά στο λαιμό των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής οικονομικών για να καταλάβεις πως πλεονάσματα και ανάπτυξη με καταχρεωμένους πολίτες δεν μπορούν να δημιουργηθούν. Οι «ευνοϊκές ρυθμίσεις» για τους δανειολήπτες απλά μεταθέτουν για αργότερα το πρόβλημα, δεν το λύνουν, από την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών, μέσα στις τρέχουσες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, έχει πραγματική αδυναμία να αποπληρώσει τα χρέη της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφθασαν στο 19,6%, όταν στο τέλος του 2011 ήταν 15,9%, το 2010 10,4%, το 2009 στο 7,7%, το 2008 στο 5% και το 2007 ήταν μόλις 4,5%. Και είναι βέβαιο, πως το ποσοστό αυτό θα συνεχίσει να ανεβαίνει, όσο βαθαίνει η μαύρη τρύπα της πραγματικής οικονομίας.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει επιτέλους να αποκαταστήσει την επαφή του με τη μαύρη πραγματικότητα, ώστε να μην δούμε και στην Πατρίδα μας τις εικόνες ντροπής της Ισπανίας, εκεί όπου οι κατασχέσεις ακινήτων αφήνουν καθημερινά στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Ένας λαός πάμφτωχος, εξουθενωμένος και απελπισμένος, ένας λαός που ξεπέρασε τα όρια της φορολογικής αφαίμαξης του, αναζητά αλλαγή πορείας, αλλαγή της συνταγής που αποδείχτηκε λανθασμένη, αναζητά γενναίες πρωτοβουλίες.

Και επιτέλους ας καταλάβουν, πως πέρα από την ασπίδα προστασίας που όρθωσαν για τις τράπεζες, ήρθε η ώρα να δώσουν προτεραιότητα στη στήριξη των Ελλήνων πολιτών. Δώστε τώρα ανάσες σε εργοδότες και εργαζόμενους,  κουρέψτε τα δάνεια, μειώστε τα επιτόκια. Γιατί η κοινωνική έκρηξη είναι πλέον προ των πυλών.»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous