«ΑΠΟΧΩΡΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ»

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013εκτύπωση

Τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποχαιρέτησε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μετά από 10 χρόνια αποχαιρετώ τους συνεργάτες στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια. Φεύγω αήττητος και νικητής με 52,5%. Σίγουρα έκπτωτος δεν είμαι, είμαι νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πολιτικό του μέλλον, τόνισε: «Με την αποχώρηση μου σπάω τις κομματικές αλυσίδες. Νιώθω απελευθερωμένος, εξάλλου η πατρίδα μας περιμένει όλους. Έχω ένα καλό, δεν βιάζομαι στη ζωή μου.»

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να υπηρετήσει τη Θεσσαλονίκη και την πατρίδα από ένα άλλο πόστο, απάντησε:«30 χρόνια υπηρετώ αξίες, ιδανικά, τη θρησκεία μας, την πατρίδα μας, τον ελληνικό λαό. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.»

 

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Σήμερα κλείνει για εμένα ένας κύκλος, δέκα χρόνια που σημάδεψαν ανεξίτηλα την πολιτική μου πορεία. Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να έχω χάσει σε εκλογική αναμέτρηση, νικητής στη συνείδηση των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που με τίμησαν πριν δύο χρόνια με το συντριπτικό 52,5%.

Είναι ελάχιστη υποχρέωση μου, να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλο το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα το προσωπικό της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης γιατί όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις αντιξοότητες, τα προβλήματα, τις μεγάλες περικοπές σε πόρους, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τις οφειλές του κράτους προς τις Περιφέρειες πετύχαμε ένα μικρό θαύμα, δεν χρωστάμε πουθενά, κερδίσαμε την ανάπτυξη.

Πάνω από 140 σχολεία, 325 αθλητικά έργα, 1000 μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά τεχνικά έργα, δρόμοι, γέφυρες, ένα σύγχρονο Περιφερειακό Μέγαρο που ολοκληρώνεται σύντομα, η ΠΚΜ δεύτερη ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αυτές είναι μερικές μόνο από τις ψηφίδες της προσφοράς μας στο Νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Η διοίκηση μας, υπερήφανη για το τεράστιο έργο που προσέφερε στην κοινωνία πέτυχε τους στόχους της, ακριβώς γιατί συνεργαστήκαμε άψογα με αυτούς τους εργάτες της Αυτοδιοίκησης, τους πραγματικούς ήρωες.

Στηριχτήκαμε στο φιλότιμο, στην εντιμότητα και στην εργατικότητά τους, διεκδικήσαμε, κερδίσαμε το στοίχημα της αξιοπιστίας, ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή και ανταποκριθήκαμε με μεγάλη επιτυχία στις αυξημένες προσδοκίες των πολιτών.

Έχω το προνόμιο να δηλώνω σήμερα, πως με τίμησαν με τη συνεργασία τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, άξιοι άνθρωποι, άριστοι δημόσιοι υπάλληλοι, που προσέφεραν, τα μέγιστα για μια Διοίκηση αποτελεσματική, μια Διοίκηση που δικαιούνται οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Τους εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη, καλή συνέχεια, και τους καλώ να στηρίξουν το νέο Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, να τον συνδράμουν στην επίτευξη των υψηλών στόχων που έχει θέσει, να προχωρήσουν ενωμένοι, διοίκηση και εργαζόμενοι. Γιατί η Περιφέρεια έχει συνέχεια, το τεράστιο έργο που υλοποιήσαμε πρέπει να προχωρήσει.

Προσωπικά, νιώθω απελευθερωμένος. Έσπασα τις κομματικές αλυσίδες. Και όσο για αυτούς που βιάζονται, για μία ακόμη φορά, να πανηγυρίσουν την πολιτική μου εξόντωση, τους απαντώ πως το τέλος της πολιτικής μου πορείας θα το φέρει μόνο ο λαός, κανείς άλλος…»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous