«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012εκτύπωση

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κατάργησης των ελληνικών λυκείων στη Γερμανία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η εξόντωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, με τη βολική δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, συνεχίζεται με την κατάργηση, από τη νέα σχολική χρονιά, των ελληνικών λυκείων στη Γερμανία, εάν εφαρμοστεί ο Νόμος 4027/2011.

Αποτελεί παγκόσμια, ίσως, πρωτοτυπία, κράτος να αρνείται στους δικούς του ανθρώπους, στα παιδιά των ομογενών μας -που μάλιστα λόγω του νέου κύματος μετανάστευσης πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα στη Γερμανία- το αυτονόητο δικαίωμα τους να μάθουν ελληνικά και να φοιτήσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια!

Η μεταφορά έναρξης ισχύος του επίμαχου άρθρου 5 του νόμου  για την επόμενη σχολική χρονιά δίνει παράταση στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων αποδήμων, δεν λύνει, όμως, το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Καλώ το υπουργείο Παιδείας να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής. Αντί να προετοιμάζεται για καταργήσεις, να δώσει προτεραιότητα στην ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση των προγραμμάτων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, να βοηθήσει τα παιδιά αυτά να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με τις ρίζες μας,  τη γλώσσα μας, την Ορθοδοξία μας, τον πολιτισμό μας, την πατρίδα μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ηγεσία του υπουργείου θα είναι υπόλογη απέναντι στους Έλληνες της Διασποράς, τους Έλληνες που τόσο εύκολα τιμούμε στα λόγια και θυμόμαστε μόνο στα δύσκολα…»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous