ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ CANADAIR ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την επικείμενη μετεγκατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών (Canadair) από τη Θεσσαλονίκη (113ΠΜ) στην Ελευσίνα (112ΠΜ).

 

Ο Π. Ψωμιάδης κάνει λόγο «για μία απαράδεκτη απόφαση που στερείται λογικής και μόνο με σκοτεινά συμφέροντα μπορεί να συναρτηθεί», καθώς, πέρα από τους κοινωνικούς λόγους που αφορούν το προσωπικό και την απόδοσή του, «το 50% των πυρκαγιών αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη - Ήπειρος) και ως εκ τούτου είναι προφανές ότι επιχειρησιακοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην 113ΠΜ».

Ο Π. Ψωμιάδης τονίζει ότι «στην περίπτωση μετεγκατάστασης όχι μόνο δεν θα υπάρξει οικονομικό όφελος αλλά, αντίθετα, θα προκύψει οικονομική ζημία κατά την επόμενη πενταετία ύψους 7.175.000 ευρώ, η οποία θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου!» και ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να μην προχωρήσει στη μετεγκατάσταση της 383ΜΕΕΑ. «Η κοινωνία δεν σηκώνει άλλη κοροϊδία. Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλους παραλογισμούς. Δεν θα συμβιβαστούμε με συμφέροντα ξένα προς το δημόσιο συμφέρον και την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να καταργήσετε την από 21-3-2012 υπουργική απόφαση και να προχωρήσετε στη μετεγκατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών (Canadair) από τη Θεσσαλονίκη (113ΠΜ) στην Ελευσίνα (112ΠΜ). Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση που στερείται λογικής και μόνο με σκοτεινά συμφέροντα μπορεί να συναρτηθεί.

Εκτός από τους κοινωνικούς λόγους που αφορούν το προσωπικό και την απόδοσή του, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία (ΕΘΙΑΓΕ, Πυροσβεστική Υπηρεσία), το 50% των πυρκαγιών αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη - Ήπειρος) και ως εκ τούτου είναι προφανές ότι επιχειρησιακοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην 113ΠΜ –δεν είναι δυνατόν να αφεθεί η Βόρεια Ελλάδα στο έλεος των πυρκαγιών.

Επίσης, σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία που γνωρίζει το Υπουργείο σας, στην περίπτωση μετεγκατάστασης όχι μόνο δεν θα υπάρξει οικονομικό όφελος αλλά, αντίθετα, θα προκύψει οικονομική ζημία κατά την επόμενη πενταετία ύψους 7.175.000 ευρώ, η οποία θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου!

Πέραν τούτων, η ενεργή παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας –μέσω της 383ΜΕΕΑ- ενισχύει την εικόνα της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής αλλά και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από γεωπολιτική άποψη ενισχύει το προφίλ της χώρας μας στα πλαίσια της αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών της ΕΕ, καθώς μόνο η Κροατία διαθέτει Canadair, δεδομένου ότι η 383ΜΕΕΑ καλύπτει και τα διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας για την ανάπτυξη αεροναυαγοσωστικού μέσου στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να μην προχωρήσετε στη μετεγκατάσταση της 383ΜΕΕΑ. Είναι αδιανόητο η κεντρική κυβέρνηση να επιτρέπει την ολοκληρωτική αποψίλωση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας παρά τους σοβαρότατους και ξεκάθαρους οικονομικούς, επιχειρησιακούς και εθνικούς λόγους που επιβάλλουν την παραμονή και ενίσχυση της συγκεκριμένης μοίρας. Πολύ δε περισσότερο που ο προκάτοχός σας κ. Δ. Αβραμόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι η 383ΜΕΕΑ θα μείνει στη Μίκρα. Φτάνει πια. Η κοινωνία δεν σηκώνει άλλη κοροϊδία. Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλους παραλογισμούς. Δεν θα συμβιβαστούμε με συμφέροντα ξένα προς το δημόσιο συμφέρον και την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Με τιμή,

Π. Ψωμιάδης»

 

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous