«Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012εκτύπωση

Σχετικά με το θέμα που προκλήθηκε από την αναφορά του Αλβανού Πρωθυπουργού Σ. Μπερίσα για μια Αλβανία που θα φτάνει μέχρι την Πρέβεζα, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Χαίρομαι για την αντίδραση του Πρωθυπουργού και του κ. Αβραμόπουλου. Επιτέλους, η ελληνική κυβέρνηση κράτησε στάση ευθύνης απέναντι στο εθνικιστικό αλβανικό παραλήρημα, σε μία ευθεία προσβολή της χώρας μας και τους διεθνούς δικαίου.

Ίσως τώρα κάποιοι κατάλαβαν ότι ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός είναι υπαρκτός, όπως και άλλοι στη γειτονιά μας που έχουν στο στόχαστρο τη Θράκη μας και τη Μακεδονία μας. Ότι είναι η επίσημη ιδεολογία των Τιράνων, όπως και τα παραμύθια περί Τσαμουριάς. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταπίεση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου που θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας και στερούνται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ίσως κάποιοι κατάλαβαν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει επιτέλους να βάζουν την πατρίδα μπροστά. Γιατί η εθνική αξιοπρέπεια δεν υπόκειται σε μνημόνια. Με το να στρογγυλεύουμε την πραγματικότητα, με το να επιχειρούμε να αλλάξουμε την ιστορία, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να τροφοδοτούμε τον εθνικιστικό τυχοδιωκτισμό στα Βαλκάνια. Κι όσο εμείς είμαστε ενδοτικοί, όσο υποχωρούμε, τόσο αυτοί που μας χρωστούν θα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι.

Θέλουμε φιλία και καλή γειτονία με όλους. Εμείς το έχουμε αποδείξει, αγκαλιάζοντας τους Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και με την οικονομική στήριξη της γείτονος εδώ και είκοσι χρόνια. Δυστυχώς, τέτοιες δηλώσεις μας πάνε πίσω».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous