ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΤΕΛ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!»

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012εκτύπωση

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την προσωρινή λύση που δόθηκε στο ζήτημα της διακοπής των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

 

«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τις εταιρείες προμήθειας καυσίμων για το υψηλό πνεύμα ευθύνης, ευαισθησίας και συνεργασίας που επέδειξαν, ώστε να αρθεί ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός της περιφέρειας του Νομού. Η προσωρινή λύση που δόθηκε, απόρροια της καλής διάθεσης των εμπλεκόμενων φορέων, δεν συνεπάγεται και την οριστική επίλυση του προβλήματος. Η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της, να ακούσει την Περιφέρεια και τα προβλήματα της. Δεν είναι όλα τρόικα, δεν είναι όλα μνημόνια, δεν είναι όλα νούμερα. Υπάρχουν και οι άνθρωποι», τόνισε ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης.

Νωρίτερα το πρωί, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη με κοινοποίηση στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, με την οποία ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την άμεση τακτοποίηση των οφειλών της πολιτείας τόσο προς τον ΟΑΣΘ, που έχει προειδοποιήσει για διακοπή των δρομολογίων του από 1η Δεκεμβρίου όσο και προς το ΚΤΕΛ, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλότητα στις υπεραστικές μετακινήσεις.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Μετά την απόφαση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την επ’ αόριστον διακοπή των δρομολογίων εντός του Νομού, η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης τιμωρείται με έναν αδιανόητο για ευρωπαϊκή χώρα συγκοινωνιακό αποκλεισμό, με αποκλειστική υπαιτιότητα της… πολιτείας!!!

Είναι ντροπή και κατάντια κύριε Υπουργέ, χιλιάδες πολίτες να καλούνται να πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, την εξοργιστική ανικανότητα ενός κράτους που αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις πλέον στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, και που τώρα τους αφαιρεί το αυτονόητο δικαίωμα στη φθηνότερη μετακίνηση. Αναρωτιέστε, άραγε, κύριε Υπουργέ, πως θα μεταβεί εν μέσω κρίσης ένας συνάνθρωπος μας από την περιφέρεια σε νοσοκομείο της πόλης; Ρωτάτε αν έχει χρήματα να πάρει ταξί;

Τα άδεια ρεζερβουάρ των λεωφορείων μαρτυρούν την πραγματικότητα που κάποιοι φαίνεται πως επιμένουν να αγνοούν, ή ακόμη χειρότερα, να αδιαφορούν: πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την πλήρη διάλυση, την αποσύνθεση που θα οδηγήσει, μοιραία, στην κοινωνική έκρηξη.

Οι πολίτες της περιφέρειας του τόπου μας δεν είναι πολίτες β’  κατηγορίας. Είναι άνθρωποι νοικοκύρηδες, αξιοπρεπείς, που απαιτούν σεβασμό. Το ΚΤΕΛ είναι το δικό τους μέσο μεταφοράς, είναι μια διέξοδος, ελπίδα και ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα για την άμεση τακτοποίηση των οφειλών της πολιτείας τόσο προς τον ΟΑΣΘ, πουν έχει προειδοποιήσει για διακοπή των δρομολογίων του από 1η Δεκεμβρίου, τινάζοντας στον αέρα τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, όσο και προς το ΚΤΕΛ, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλότητα στις υπεραστικές μετακινήσεις. Υπάρχουν και όρια στην υπομονή, που κάποιοι στην Αθήνα, προφανώς, δεν έχουν αντιληφθεί. Δώστε λύση, τώρα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous