ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012εκτύπωση

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα προαναγγέλλει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο εν αργία περιφερειάρχης ασκεί σκληρή κριτική προς τη ΝΔ και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για υπουργούς που λειτουργούν ως υπάλληλοι της τρόικας και άλλους που έχουν ρόλο θεατή, για τον Αντώνη Σαμαρά τονίζει ότι δουλεύει σκληρά, αλλά ότι ο ίδιος διαφωνεί με συγκεκριμένες επιλογές του, ενώ είναι λάβρος απέναντι στην τοπική ΝΔ. «Είμαι βέβαιος ότι ορισμένοι θέλουν σαν τρελοί, χρόνια τώρα, να δουν τον πολιτικό μου θάνατο».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

noikonomou@ekdotiki.gr

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Και τώρα, κύριε Ψωμιάδη; Ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, το ίδιο και ο προϋπολογισμός, και όλοι περιμένουμε τη δόση. Θα τα καταφέρουμε;

Ας μη γελιόμαστε. Αυτά δεν είναι τα τελευταία μέτρα. Είναι η αρχή του τέλους. Ούτε σταγόνα δεν έχει πέσει ακόμη από την καταιγίδα που έρχεται. Προσπαθώ, ξέρετε, να μην τα μηδενίσω όλα. Πολλά ήταν αυτά που έπρεπε να αλλάξουν για να έρθει η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, η τόνωση της εθνικής παραγωγής. Ομως εδώ, στο όνομα της δόσης, συνθλίβεται η κοινωνία, ταπεινώνονται οι Ελληνες. Ούτε επί επταετίας των συνταγματαρχών δεν υπήρξε τέτοια τρομοκρατία και συνεχείς εκβιασμοί. Μπήκαμε στο ευρώ για να σωθούμε και καταντήσαμε ποντίκια της παγκοσμιοποίησης.

Αν πάρουμε τη δόση;

Αντε και πήραμε τη δόση. Την επόμενη μέρα θα αλλάξει το κράτος; Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Δε βλέπω κάποιο εθνικό σχέδιο ή τη λειτουργία ενός εθνικού συμβουλίου στρατηγικής. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως μέλλον δε θα υπάρξει, εάν δε χαριστεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και εάν δε δοθεί παράταση, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Είχα χτυπήσει το καμπανάκι εδώ κι ένα χρόνο. Προειδοποίησα για τη λαίλαπα που έρχεται. Είχα επισημάνει ότι το αύριο δε θα είναι όπως το χτες. Γι’ αυτό και τα μνημονιακά «παπαγαλάκια» με στοχοποίησαν. Με απέκλεισαν από τα μεγάλα πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τέτοιες φωνές, αυτές τις ώρες, ενοχλούν τα μεγάλα αφεντικά. Να είστε βέβαιος, κ. Οικονόμου, πως η τρόικα και η παρέα της θα φύγουν πολύ πλουσιότεροι από την Ελλάδα. Τα μνημόνια θα σώσουν τους ξένους, όχι τους Ελληνες.

Ο κόσμος θα αντέξει ή προβλέπετε ότι θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη;

Πριν από ένα χρόνο κάποιοι με χλεύαζαν για τις θέσεις μου. Σήμερα, δικαιώνομαι. Ποιος δε βλέπει το τσουνάμι που έρχεται; Ελεγα συνεχώς εδώ και μήνες πως με τις αποτυχημένες αυτές συνταγές καταρρέει η οικογένεια, γκρεμίζεται ο κοινωνικός ιστός, τροφοδοτείται η κοινωνική έκρηξη. Μια ολόκληρη χώρα έχει μπει στην ουρά για το συσσίτιο, περιμένει ελεημοσύνη από τους δανειστές μας. Μια χώρα - προτεκτοράτο, απόλυτα εξαρτώμενη, απόλυτα ελεγχόμενη, μια χώρα όπου κάποιοι ξένοι υπάλληλοι αποφασίζουν ακόμη και το πόση Αστυνομία και πόσο Στρατό θα έχουμε. Μόνον οι δυνάμεις της ναζιστικής κατοχής επέβαλαν τέτοια μέτρα. Καταστρέφονται καθημερινά ζωές. Μιλάμε για μια σύγχρονη γενοκτονία, για μια οικονομική χούντα. Είναι εθνική προδοσία να κατεδαφίζεται το μέλλον μιας χώρας, να καταστρέφεται η νεολαία της. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να έχουν ήδη συλληφθεί, γιατί εξαπάτησαν το λαό και κατέστρεψαν τη χώρα. Ποιος θα απολογηθεί στις οικογένειες των τριών και πλέον χιλιάδων συμπατριωτών μας που αυτοκτόνησαν από το 2009; Ποιος θα απολογηθεί στον άνεργο που του κόβουν το ρεύμα; Που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του; Στους επιχειρηματίες που συλλαμβάνονται για χρέη προς το Δημόσιο, όταν το αποδεδειγμένα αναξιόπιστο Δημόσιο τους χρωστά, και μάλιστα πολλαπλάσια; Στους ιδιοκτήτες, που βλέπουν να ποινικοποιείται η ιδιοκτησία και να πληρώνουν συνεχώς φόρους;

Τι να περιμένουμε;

Ακούστε, βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός πολέμου, οικονομικού πολέμου. Και το μεγάλο ζητούμενο είναι να μείνουμε ενωμένοι. Οταν υπάρχει δυστυχία, όταν η κοινωνία είναι οργισμένη και απογοητευμένη, όταν η δημοκρατία μας είναι εύθραυστη, τότε η κοινωνική έκρηξη είναι θέμα χρόνου. Ή όλοι μαζί κερδίζουμε ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε. Και στον αγώνα αυτό για την πατρίδα δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να αντισταθούμε για τα παιδιά μας, να στηρίξουμε την ελπίδα, με πίστη στο Θεό και στην πατρίδα. Γιατί έχουμε απέναντί μας ένα άριστα μελετημένο σχέδιο, την προσπάθεια σαλαμοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εθνική υποτέλεια. Τώρα είναι ώρα να πούμε ένα μεγάλο «όχι». Εξάλλου, με τα «όχι» πάντοτε οι Ελληνες ήμασταν νικητές.

Πώς βλέπετε την τρικομματική κυβέρνηση;

Είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα έρχεται το «διαζύγιο». Κοιτάξτε, είμαι από τους πρώτους που μίλησαν για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, ήδη από το 2009, όταν ακόμη δεν είχαν δρομολογηθεί οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. Η σημερινή κυβέρνηση είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα ελληνικά πολιτικά ήθη. Δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας στον τόπο μας. Κι έχουν απέναντί τους ένα μνημόνιο - δολοφόνο, ένα μνημόνιο που υπονομεύει την ασφάλεια του κράτους, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Και σας ρωτώ: Μπορεί να υπάρξει κράτος έχοντας απέναντι δικαστές, ενστόλους και Εκκλησία; Το βέβαιο είναι πως σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει μια φωνή, να πουν αλήθειες οι κυβερνώντες.

Οι «γαλάζιοι», όμως, γκρινιάζουν: οι βουλευτές ψήφισαν τα μέτρα και θα υπακούσουν σε υπουργούς της ΔΗΜΑΡ που ψήφισε «όχι»;

Δικαιολογημένα γκρινιάζουν οι βουλευτές, μόνο που δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ορκίστηκαν να υπηρετούν την πατρίδα και όχι το κόμμα. Γκρινιάζουν, την ώρα που δε γνωρίζουν τι ψήφισαν. Λυπάμαι που το λέω, όμως η Βουλή γέμισε αδιάβαστους Χρυσοχοΐδηδες. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος του βουλευτή, να καταλάβουν οι ηγεσίες ότι τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων πρέπει να έχουν ρόλο, να μην είναι μαριονέτες και στρατιωτάκια. Αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε τι χειροκροτούσαν οι βουλευτές, όταν ψήφιζαν το νέο μνημόνιο; Οτι έσωσαν τη χώρα; Τι να την κάνεις μια Ελλάδα με φτωχούς και ανέργους; Μια Ελλάδα όπου όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι «στο κόκκινο»; Μια Ελλάδα όπου οι γονείς ζητιανεύουν και ψάχνουν στα σκουπίδια για να ταΐσουν τα παιδιά τους;

 

Πρέπει να μπουν ως αντιπρόεδροι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης; Από ποιους υπουργούς είστε ευχαριστημένος; Ποιους πρέπει να αλλάξει ο Σαμαράς;

Η κυβέρνηση θέλει φρεσκάρισμα. Πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, να αλλάξει πολιτική, να βάλει στο επίκεντρο το λαό, όχι τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Χωρίς το λαό, χωρίς την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, κανένας νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν ήμουν Σαμαράς, θα επέμενα σε ένα πιο δυνατό κεντροδεξιό σχήμα μέσα από συνεργασίες, δε θα επαιτούσα από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος είναι σαφώς πολύ πιο κοντά στον κ. Σαμαρά. Ομως είναι λάθος να πάμε αύριο για ανασχηματισμό και να στηριχτεί ο πρωθυπουργός σε φθαρμένα υλικά του χτες. Ρωτάτε από ποιους υπουργούς είμαι ευχαριστημένος. Θα σας απαντούσα με ονόματα, αν είχα ερωτηθεί από τον κ. Σαμαρά, όταν τους διόριζε. Ορισμένοι είναι φανερό ότι λειτουργούν ως υπάλληλοι της τρόικας. Αλλοι έχουν ρόλο θεατή. Υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν, κανείς όμως τα τελευταία χρόνια στην κυβερνητική μηχανή δεν ασχολήθηκε στα σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών και της αυτοδιοίκησης. Είναι πλέον βέβαιο ότι κάποιους πολιτικούς ο λαός θα τους στείλει αύριο στον ΟΑΕΔ για να πάρουν επίδομα ανεργίας.

Θα είστε εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης, αν η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι θετική;

Παραμένω και λειτουργώ στη θέση που με έφερε ο λαός, ως εκλεγμένος περιφερειάρχης έστω και εν αργία. Με ρωτάτε τι θα κάνω. Επειδή είμαι απρόβλεπτος, είναι πολύ νωρίς να ανοίξω τώρα τα χαρτιά μου. Θα ακούσω την κοινωνία, όπως έκανα πάντοτε και ανάλογα θα πράξω. Η πολιτική, ιδιαίτερα αυτές τις εποχές, απαιτεί υπομονή. Ενα είναι βέβαιο: φτάνει η ώρα που θα πρωτοστατήσω σε ένα πανεθνικό σάλπισμα, στο στήσιμο ενός νέου φορέα πολιτικής που θα κοιτάξει μόνο τα συμφέροντα της πατρίδας, της ορθοδοξίας, του λαού και της νεολαίας.

 

Και η περιφέρεια; Εχει μέλλον; Με τέτοιες περικοπές στους ΟΤΑ...

Ποιο μέλλον; Μέλλον δεν υπήρχε από την πρώτη μέρα. Ο Ραγκούσης διέλυσε την αυτοδιοίκηση. Αλλά ούτε παρόν υπάρχει. Η αιρετή περιφέρεια έχει ήδη πτωχεύσει, γιατί απλώς καμιά κυβέρνηση δεν πίστεψε στη δυναμική της και δε θέλησε να μάθει τα προβλήματά της. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, θεσμικά, οικονομικά, έλλειψης έμψυχου δυναμικού. Ενας κορυφαίος θεσμός απαξιώθηκε, διασύρθηκε από την πρώτη στιγμή. Οι 13 «μικροί πρωθυπουργοί» καταργήθηκαν στην πράξη, μείναμε ξυπόλυτοι, το μνημόνιο άλωσε την αυτοδιοίκηση. Οσον αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αγωνιζόμαστε με τα ψίχουλα, την ελεημοσύνη από το κεντρικό κράτος. Σας λέω μόνον ότι πέρσι πήραμε 25 εκατ. ευρώ για έργα, ενώ φέτος μόλις 1,5! Και πετύχαμε, παρά τις αντιξοότητες, να κάνουμε έργο και στις 7 περιφερειακές ενότητες, με λίγα χρήματα αλλά με πολλή διάθεση προσφοράς και συνεργασίας. Δε θα το καταφέρναμε αυτό, εάν δεν είχαμε τη δυναμική των αντιπεριφερειαρχών, τοπικών και θεματικών, όλων των περιφερειακών συμβούλων της ομάδας αλλά και τη συμπαράσταση των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, την οποία θέλω και δημόσια να επαινέσω. Ενθαρρύνουμε επενδύσεις, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Συνεχίζουμε το έργο που κάναμε ως νομαρχία: 125 σχολεία, 385 αθλητικά έργα, 1.000 και πλέον μικρότερα αλλά σημαντικά έργα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, πρωταγωνιστεί ενεργά στις εθνικές εξαγωγές με μερίδιο 22%, παρουσιάζοντας βαθμό επικάλυψης των εισαγωγών από τις εξαγωγές που αγγίζει το 95%.

Και κάτι για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Πώς κρίνετε τη μέχρι στιγμής θητεία του;

Το μόνο που θέλω να πω είναι να μη βιάζεται και να μη λέει μεγάλες κουβέντες, γιατί σύντομα θα εκτεθεί. Τον κ. Μπουτάρη, όπως και όλους μας, μας κρίνει ο λαός -όπως όλους μας. Εμένα 32 χρόνια, αυτόν 2. Και κυρίως κρινόμαστε από το έργο μας. Εμείς 10 χρόνια τώρα ήμασταν αποτελεσματικοί, παραδώσαμε έργο στην τοπική κοινωνία. Το ίδιο περιμένουμε να πράξει και ο κ. Μπουτάρης. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Εγώ, βλέπετε, για παράδειγμα, προτιμώ τις παρελάσεις με ιστορικές στολές, παρά τις παρελάσεις που θυμίζουν ρωμαϊκές φιέστες…

 

Εχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε υπουργούς;

Επιτρέψτε μου να σταθώ λίγο στον κ. Μανιτάκη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επειδή έχω μάθει να μη μασάω τα λόγια μου: την τελευταία απόφαση για έξοδο εργαζομένων από το Δημόσιο τη χαρακτηρίζω ως πολιτική αλητεία. Χρειάζεται κοινή λογική για τέτοιες αποφάσεις. Η διαθεσιμότητα διαλύει οικογένειες και νοικοκυριά. Κύριε Μανιτάκη, έχετε αργήσει, θα έπρεπε να έχετε ήδη παραιτηθεί. Οχι γιατί είστε αποκλειστικά υπεύθυνος, αλλά γιατί, αν και μη εκλεγμένος, προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας. Είπατε, πριν λίγες μέρες, ότι δεν υπογράφετε καμία απόλυση. Ποιος εγγυάται, όμως, ότι θα είστε αύριο υπουργός; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανοίγετε το δρόμο στις απολύσεις. Τι περιμένετε, λοιπόν; Να σας πουν κι «ευχαριστώ» τα παιδιά αυτά που τους απολύσατε; Επειδή με άθλιες και απάνθρωπες αποφάσεις, αντί να καταπολεμάτε την ανεργία, την αυξάνετε;

Πώς βλέπετε τον πρωθυπουργό;

Επειδή είστε νέος, κ. Οικονόμου, δε θυμάστε -φαίνεται- πως συμμετείχα στην ομάδα των βουλευτών που βρέθηκαν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά από το 1992. Στις εκλογές του Ιουνίου αγωνίστηκα όσο κανείς άλλος στην Ελλάδα και μάλιστα την ώρα που οι αυλικοί του προέδρου κρύβονταν. Ξέρει ο κ. Σαμαράς πως και στα καλά και στα δύσκολα πάντα έδινα το «παρών» στα προσκλητήρια του αγώνα. Το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος πως τον ήθελα πρωθυπουργό. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα προσωπικά μαζί του. Ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε να αλλάξει το κλίμα, να αναστρέψει την κακή εικόνα της χώρας. Δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς ότι δουλεύει σκληρά. Διατηρώ, όμως, το δικαίωμα, ως συνυποψήφιος του προέδρου, να διαφωνώ με συγκεκριμένες επιλογές και να στηρίζω αυτά που ο ίδιος και η ΝΔ έλεγαν προεκλογικά και σήμερα ξεχάστηκαν.

 

Είστε ευχαριστημένος από τη συμπαράσταση που είχατε κατά τη διάρκεια της δικαστικής σας υπόθεσης από την τοπική ΝΔ;

Ποια συμπαράσταση; Είμαι βέβαιος πως ορισμένοι θέλουν σαν τρελοί, χρόνια τώρα, να δουν τον πολιτικό μου θάνατο. Αυτό που τους υπόσχομαι είναι ότι στη δική τους πολιτική κηδεία εγώ θα είμαι παρών! Και τα λέω αυτά, γιατί 32 χρόνια στην παράταξη αυτή μόνο δίνω. Ποτέ δεν είχα σχέσεις με λόρδους και πρίγκιπες. Είμαι ελεύθερος και απροσκύνητος. Και ποτέ δεν υποτάχθηκα σε ανυπόληπτους και ασήμαντους, σε πολιτικές «γλάστρες». Μου χρωστούν, δεν τους χρωστάω τίποτα. Ωφέλησα το λαό, την πατρίδα, την παράταξη. Ποτέ μου δεν έβλαψα κανέναν. Αντιθέτως, ορισμένοι από αυτούς που ευεργέτησα φάνηκαν αχάριστοι. Εξάλλου, η ΝΔ δε θέλει λαϊκούς αγωνιστές. Εμεινε στις φωνές του Κολωνακίου, που πλέον έσβησαν. Ο Ψωμιάδης τους χαλάει την αισθητική, την ώρα που δεν έχουν κοιτάξει ποτέ τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Για μένα αφέντης μου είναι ο λαός, όχι οι περαστικοί της εξουσίας και οι δουλοπρεπείς. Κοιτάξτε, επειδή εγώ δεν έχω μάθει να κρύβομαι: η μισή ψυχή μου έχει φύγει από τη ΝΔ. Γιατί έχω μείνει σταθερός στις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αλλοι λοξοδρόμησαν στην πορεία…

Το ΣΥΡΙΖΑ πώς τον βλέπετε; Είναι εναλλακτική;

Κοιτάξτε, δε θα με ενοχλούσε, αν έβγαινε αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισα ίσα, θα βλέπαμε και τις δικές του κωλοτούμπες. Θα ήταν ευκαιρία, ίσως, να τελειώναμε με ορισμένους μεγαλοθεωρητικούς της Αριστεράς, που μαζί με τις άθλιες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ έφεραν τη χώρα σ’ αυτά τα χάλια. Ας μην ξεχνάμε ότι η Αριστερά έχει τις δικές της ευθύνες. Με απεργίες, καταλήψεις, καταστροφές, όλα τα προηγούμενα χρόνια εμπόδισαν κάθε αναγκαία αλλαγή και δημιούργησαν τελικά κλίμα αποσταθεροποίησης. Και σ’ αυτό συνέβαλαν, φυσικά, και ορισμένα μεγάλα ΜΜΕ. Είναι όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τους πραγματικούς ήρωες του Πολυτεχνείου και σήμερα τους ξέχασαν. Ξέρετε, οι ανώδυνες, οι εύκολες δηλώσεις στην αντιπολίτευση είναι δωρεάν. Είναι δάσκαλοι στην αδάπανη δημαγωγία. Το χειρότερο είναι πως αυτοί στην Κουμουνδούρου, αντί να προσθέσουν κάτι καινούργιο στον πολιτικό λόγο, μοιάζουν με ξεπερασμένες πολιτικές φωτοτυπίες του «πράσινου» παρελθόντος. Είναι ώρα να καταλάβουν στην αντιπολίτευση ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Και αν αποτύχουμε, θα είμαστε απέναντι στο ίδιο απόσπασμα. Η αντιπολίτευση πρέπει να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης, να μην τη βλέπει ως εχθρό, γιατί η σωτηρία της πατρίδας είναι εθνική υπόθεση. Δεν επιτρέπεται να χαίρονται κάποιοι γιατί δεν ήρθε ακόμη η δόση.

Διαφωνείτε σε όλα μαζί του;

Εχω συμφωνήσει δημόσια με κάποιες από τις θέσεις του κ. Τσίπρα. Εγώ δεν είμαι κομπλεξικός, αλλά ούτε και… υπερτασικός, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ! Πρέπει και αυτοί να αντιληφθούν κάποτε πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο το οικονομικό και το μνημόνιο, αλλά πολύ βαθύτερο: πρωτίστως, πνευματικό, εθνικό, κοινωνικό. Και στα ζητήματα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, μας χωρίζει άβυσσος.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous