ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά έστειλε ο Π. Ψωμιάδης σχετικά με τις δυσχέρειες στη λειτουργία των υπηρεσιών και των απαραίτητων ελέγχων, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και του μέτρου της διαθεσιμότητας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη. «Στις αιρετές Περιφέρειες όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο μας, υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και εντέλει αποδεκατίζουν την περιφερειακή Αυτοδιοίκηση» τονίζεται στην επιστολή.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με πρόσφατη απόφαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε την εξαίρεση των εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υπολοίπων 12 αιρετών Περιφερειών, που υπάγονται στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016.

Η πρωτοβουλία αυτή εδράζεται στο δεδομένο, ότι στις αιρετές Περιφέρειες όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο μας, υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και εντέλει αποδεκατίζουν την περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Σας υπενθυμίζω, πως παρά τα σοβαρότατα διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα του «Καλλικράτη», οι αιρετές Περιφέρειες σε δύο, μόλις, χρόνια ζωής, έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στη δημοσιονομική προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα ως και 40%. Την ίδια ώρα, είναι γνωστό ότι τα έσοδα των αιρετών Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν περικοπεί κατά 60%.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων τους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αποτέλεσμα των διαρκών κινητοποιήσεων είναι η αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΠΚΜ επί σειρά ημερών, και κατ’ επέκταση η δυσχέρεια πραγματοποίησης των απαραίτητων ελέγχων σε εξαγωγές νωπών και μεταποιημένων τροφίμων, σε κτηνιατρικούς ελέγχους κτλ.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αξιοποιείστε τις αιρετές Περιφέρειες και τη δυναμική τους, μην τις καταργείτε στην πράξη. Σημειώνω πως η ΠΚΜ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, πρωταγωνιστεί ενεργά στις εθνικές εξαγωγές με μερίδιο 22%, παρουσιάζοντας βαθμό επικάλυψης των εισαγωγών από τις εξαγωγές που αγγίζει το 95%.

Μπορούμε να βοηθήσουμε στην κοινή προσπάθεια για εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε, όμως, και τα ανάλογα εργαλεία, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες μας στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε. Το «γκρέμισμα» των Περιφερειών, η διαρκής αποψίλωση τους, οδηγεί στην πλήρη αποδιοργάνωση κ. Πρωθυπουργέ.

 

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous