ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012εκτύπωση

Σχετικά με την κατάληψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τους εργαζόμενους (θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ως Περιφερειάρχης και εκπροσωπώντας το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. δηλώνω ότι στηρίζω όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση, όσα μνημόνια και να ψηφίσει, αν δεν έχει μαζί της το λαό, θα αποτύχουν. Με την ψήφιση του τελευταίου βάναυσου πακέτου μέτρων, μετά τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους δικαστικούς, τους ένστολους, απαξιώνεται πλήρως ΚΑΙ ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Στην ουσία καταργούνται οι εκλεγμένοι από το λαό Περιφερειάρχες, αντί να καταργήσουν τις διορισμένες κομματικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις! Επιλέγεται ο δρόμος των απολύσεων με δύο μέτρα και δύο σταθμά, διαλύονται οι δομές, καταρρέει ο κοινωνικός ιστός, τροφοδοτείται η κοινωνική έκρηξη. Όποιος δεν το βλέπει, είναι εκτός πραγματικότητας.

Ερωτώ: Πως θα πάει μπροστά μια Ελλάδα με φτωχούς και άνεργους; Ποιος θέλει τους Έλληνες εξαθλιωμένους; Οι μεγάλες αποφάσεις δε λαμβάνονται στήνοντας το λαό με την πλάτη στον τοίχο. Ένα λαό που στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισε την κυβέρνηση επειδή υποσχέθηκε απολύσεις αλλά επειδή δεσμεύτηκε για ανάπτυξη.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εδώ και χρόνια φωνάζω ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Υπάρχουν προβλήματα θεσμικά, οικονομικά, έλλειψης έμψυχου δυναμικού. Δυστυχώς, καμία κυβέρνηση δε γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει τα προβλήματα του Καλλικράτη και της Δημόσιας Διοίκησης.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, γιατί πιστεύουμε ότι η λύση δεν είναι η αποψίλωση και οι απολύσεις, αλλά ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός κράτους ευέλικτου, λειτουργικού και παραγωγικού. Όπως είχε πει παλαιότερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, ‘‘δεν είναι δυνατόν να προχωρούμε σε εξορθολογισμό και αναδιάρθρωση της διοίκησης επισείοντας σε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους το σκιάχτρο των απολύσεων’’. Δυστυχώς σήμερα βάζει και τη δική του σφραγίδα στην διάλυση της αυτοδιοίκησης παρόλο που πρόσφατα δήλωνε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι που θα οδηγήσει την ήδη παραλυμένη διοίκηση σε διάλυση».

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous