«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ»

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012εκτύπωση

Μετά τη Δοξολογία στον Ι.Ν. του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, όπου επικράτησαν πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι ντροπή οι απλοί πολίτες, οι χριστιανοί, να αντιμετωπίζονται ως υπόδουλοι, περιορισμένοι μακριά και πίσω από κάγκελα. Η θλιβερή αυτή εικόνα που είδαμε σήμερα στον Άγιο Δημήτριο, δεν ταιριάζει ούτε στην τριπλή εθνική και θρησκευτική γιορτή, ούτε στη Δημοκρατία μας. Δημοκρατία με αποκλεισμούς δε νοείται. Ως αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας λυπάμαι και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στο λαό της πόλης μας, θα παρακολουθήσω πλέον τις εκδηλώσεις του τριημέρου –και ιδιαίτερα τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση- ανάμεσα στον κόσμο.

Ακραία στοιχεία πάντα θα υπάρχουν, όμως θεωρώ ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ως απόγονος ηρώων της Ηπείρου, όσο και ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ως εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από τον απλό λαό. Δίνουν μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και θα πετύχουν μόνο αν έχουν δίπλα τους τούς Έλληνες.

Εξάλλου, αν κάτι πρέπει να κρατήσουν οι πολιτικοί μας από τον αγώνα της Απελευθέρωσης και από το έπος του ’40, είναι ότι, όπως τότε οι στρατηγοί έτσι αυτοί τώρα, πρέπει να δίνουν το παρών στα πεδία των μαχών αποτελώντας το παράδειγμα στον απλό λαό.

Κι επειδή έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, να θυμηθούμε ότι η τιμή τέτοιων εκδηλώσεων δεν απευθύνεται σε κείνους που βρίσκονται στις εξέδρες, αλλά στην Ιστορία και στους ήρωές μας. Οι παρελάσεις γίνονται για τα παιδιά μας, για την ιστορική μνήμη και για το μέλλον του τόπου μας.

Όταν εγώ τοποθέτησα την ελληνική σημαία στο ελληνικό κοινοβούλιο κάποιοι με χλεύαζαν. Χαίρομαι γιατί σήμερα με αισιοδοξία τη βλέπουμε να είναι φάρος ελπίδας. Ήρθε η ώρα πάλι να υπερασπιστούμε τη σημαία και το αίμα των προγόνων μας, πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες.

Ο Ελληνισμός, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός, μπορεί να πετύχει και πάλι το θαύμα αν πολιτικοί και λαός προχωρήσουμε ενωμένοι. Αν πούμε όχι στο διχασμό. Με περηφάνεια και εθνική αυτοπεποίθηση.

Μπορούμε να ξαναγεννηθούμε ως έθνος, αρκεί να πιστέψουμε ότι όλοι έχουμε έναν Ζορμπά μέσα μας. Έναν Ζορμπά αδούλωτο, που διεκδικεί και νικά».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous