ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ Κ16 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012εκτύπωση

Σύσκεψη με θέμα την κατασκευή του Κόμβου Κ16 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τεχνικών Υπηρεσιών Άλκη Νουσηκύρου, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΚΜ.

 

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Σιμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχα ως Θεσσαλονικιός. Η κατασκευή του κόμβου 16 είναι ένα έργο, το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Πρέπει όμως να βρεθεί λύση, ώστε ο κόμβος να κατασκευασθεί με χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένο να γίνει. Διερευνούμε τρόπους, ώστε ορισμένα νομικά κενά που υπάρχουν στο νόμο του Καλλικράτη, να διευκρινιστούν με τρόπο που θα επιτρέψει τις εργασίες να συνεχιστούν. Θέλω επίσης να τονίσω, από την ενημέρωση που έχω, ότι ο εργολάβος εγκαθίσταται στο έργο και θα ξεκινήσει τις εργασίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Πρέπει να γίνουν οι  διευκρινήσεις, τις οποίες ανέφερα, και το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Από την πλευρά του, ο Π. Ψωμιάδης τόνισε: «Έχω δηλώσει ότι το έργο θα γίνει και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει».

Τέλος, ο κ. Νουσηκύρου ευχαρίστησε τον κ. Σιμόπουλο για την παρουσία του και έκανε λόγο για «άκρως εποικοδομητική συνάντηση». «Είμαστε μπροστά σε μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Σύντομα θα υλοποιηθεί η διοικητική πράξη αποβολής του καταπατητή. Την άλλη εβδομάδα θα παραδοθεί ο χώρος για να αναπτυχθεί το εργοτάξιο του αναδόχου. Στον άλλο χώρο όπου η Εγνατία Οδός έχει εγκαταστήσει τη ΒΙΟΤΕΡ, επίσης θα έχουμε εξελίξεις. Αποξηλώνονται όλα τα υλικά που εμπόδιζαν την ανάπτυξη αυτού του εργοταξίου, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού. Επομένως πιστεύω ότι σε δέκα μέρες θα μπορούμε να έχουμε την πλήρη ανάπτυξη του εργοταξίου και την έναρξη του έργου. Όσον αφορά στην αποζημίωση που ζητά με την επιστολή του ο εργολάβος, είναι ένα νομικό θέμα. Είμαστε σε επαφή με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να επιλυθούν ζητήματα που προκύπτουν από τον Καλλικράτη σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Αλλά αυτό δεν θεωρώ ότι είναι το μείζον. Το μείζον είναι ότι θα ξεκινήσει το έργο» τόνισε. «Ξέρετε, η διοίκηση με τους εργολάβους δεν είναι αντίπαλοι. Συλλειτουργούμε για να αποδώσουμε το έργο στην κοινωνία, ο εργολάβος διεκδικώντας τα θεμιτά συμφέροντά του και εμείς υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον» κατέληξε.

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous