«ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ!»

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012εκτύπωση

 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευάγγελο Μπαλτάκο, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 

Στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης κάνει λόγο για «διοικητική απορρύθμιση» από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ο οποίος «χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον κ. Ραγκούση (που τώρα παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για το έγκλημα) για να εμφανίσει περικοπές στο πλαίσιο του μνημονίου».

«Καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από κανέναν υπουργό καμίας κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα –και υπογραμμίζω, όχι τόσο τα οικονομικά αλλά κυρίως τα θεσμικά, αυτά που απαιτούν μόνο πολιτική βούληση», τονίζει ο Π. Ψωμιάδης και προτρέπει τον Πρωθυπουργό να καταργήσει «τις περιφέρειες και τους δήθεν “μικρούς πρωθυπουργούς”». «Μην επιτρέπετε άλλο τον εξευτελισμό του θεσμού των Περιφερειών! Μην επιτρέπετε τη διάλυση της συνοχής κοινωνίας – αυτοδιοίκησης!», καταλήγει ο Π. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο χρόνια από την νομοθέτηση του «Καλλικράτη», της επονομαζόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, η οποία οδήγησε σε διοικητική απορρύθμιση.

Παρά τα προβλήματα τα οποία είχε «εκ γενετής», όλοι οι τότε νομάρχες ανεξαρτήτως πολιτικής καταγωγής στηρίξαμε τον «Καλλικράτη» γιατί πιστεύουμε στην ανάγκη μεγάλων αλλαγών. Δυστυχώς, όμως, εξαπατηθήκαμε κυριολεκτικά. Ο «Καλλικράτης» χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον κ. Ραγκούση (που τώρα παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για το έγκλημα) για να εμφανίσει περικοπές στο πλαίσιο του μνημονίου. Αλλά και τον τελευταίο χρόνο, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από κανέναν υπουργό καμίας κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα –και υπογραμμίζω, όχι τόσο τα οικονομικά αλλά κυρίως τα θεσμικά, αυτά που απαιτούν μόνο πολιτική βούληση.

Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αγνοήθηκε πλήρως και προκλητικά στη λήψη αποφάσεων για τη συγχώνευση της Λαχαναγοράς, των Λαϊκών Αγορών, της Helexpo με τη ΔΕΘ ή για το μέλλον των Λιμανιών, παρόλο που σύμφωνα με το άρθρο 186 παρ. ΙΙΑ1 στις αρμοδιότητές μας περιλαμβάνεται ρητά ο περιφερειακός αναπτυξιακός σχεδιασμός. Ούτε καν ερωτηθήκαμε…

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κατόπιν τούτων, σας προτρέπω να καταργήσετε τις περιφέρειες και τους δήθεν «μικρούς πρωθυπουργούς». Μην επιτρέπετε άλλο τον εξευτελισμό του θεσμού των Περιφερειών! Μην επιτρέπετε τη διάλυση της συνοχής κοινωνίας – αυτοδιοίκησης!

Με τιμή,

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous