ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012εκτύπωση

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε στις 9 το πρωί αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα.

 

Την κ. Παπαρήγα υποδέχθηκε ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης παρουσία του Π. Ψωμιάδη ενώ παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, Χαλκιδικής Γ. Γιώργος, Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, Πιερίας Σ. Μαυρίδου, Σερρών Γ. Μωυσιάδης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης Ε. Φωτόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Ευθυμιάδης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αηδονά, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Μ. Τζόλλας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δ. Λευκόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δ. Ψωμιάδης παρέδωσε στην κ. Παπαρήγα υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΚΜ λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης και των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση. Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα γίνεται λόγος για την ανάγκη διασφάλισης της οικονομικής αυτοτέλειας των αιρετών Περιφερειών, για την άμεση κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μεταφορά του προσωπικού τους στις Περιφέρειες, για την καθιέρωση του προληπτικού ελέγχου και στις αιρετές Περιφέρειες και την άμεση λειτουργία του ελεγκτή νομιμότητας, για την ανάληψη της διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020 από τις Περιφέρειες μέσω των ΠΕΠ.

Στην προσφώνησή του ο αν. Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την κ. Παπαρήγα για την άμεση αποδοχή της πρόσκλησης που απηύθυνε η ΠΚΜ σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να επισκεφθούν την Περιφέρεια ενόψει ΔΕΘ. «Κάνατε την αρχή, ήσασταν οι πρώτοι που ανταποκριθήκατε. Δείξατε έμπρακτο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Κεντρική Μακεδονία» είπε. Μίλησε για την προχειρότητα του Καλλικράτη τονίζοντας ότι δεν λειτουργεί, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τονίζοντας πως κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί δημιουργήθηκε ο θεσμός αυτός. «Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων» κατέληξε.

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα ευχαρίστησε τον κ. Δ. Ψωμιάδη για την πρόσκληση. Άσκησε κριτική στον Καλλικράτη, πέραν της πολιτικής διαφωνίας, όπως είπε, τονίζοντας ότι το κράτος πρέπει να δώσει στην Περιφέρεια ό,τι χρωστάει. Προτεραιότητα, είπε, οι λαϊκές ανάγκες.

Τέλος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αφού την ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή της Περιφέρειας, της χάρισε, ως «απλός πολίτης» όπως της είπε χαρακτηριστικά, το βιβλίου του νομπελίστα Ζαν Πωλ Σαρτρ «Έχουμε δίκιο να επαναστατούμε». Στην σχετική αφιέρωση έγραψε «Στον αγώνα κατά της μνημονιακής αδικίας, που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, όλοι έχουμε δίκιο να επαναστατούμε».

Από την πλευρά του, ο αν. Περιφερειάρχης χάρισε στην κ. Παπαρήγα μια πλακέτα - ενθύμιο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous