ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, έστειλε ο Π. Ψωμιάδης, με θέμα τις σοβαρές καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

 

Στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης επισημαίνει την ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης που αναφέρει ότι «τρεις μήνες πριν την ημερομηνία παράδοσης του έργου, στο 95% του προβλεπόμενου συμβατικού χρόνου, έχει ολοκληρωθεί μόλις το 24% του έργου!» και που κάνει λόγο για «πλήρη ανατροπή του προγραμματισμού και της εκτέλεσης των εργασιών» λόγω των αρχαιολογικών ερευνών και των καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.

«Δεν είναι δυνατόν το μετρό της Αθήνας να επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο και την ίδια ώρα τα 9,6 χιλιόμετρα κύρια γραμμής μετρό στη Θεσσαλονίκη να έχουν στοιχειώσει», σημειώνει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης και ζητά από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών να ενεργήσει άμεσα τα δέοντα «ώστε με καλή πίστη και με κοινή λογική να δοθούν εδώ και τώρα απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα» . «Το μετρό ξεκίνησε για να δώσει ζωή στην πόλη, όχι για να γίνει η ταφόπλακα της εγκατάλειψης από την κεντρική εξουσία. Είναι ντροπή και μόνο που φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Φτάνει πια!», καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Η ανακοίνωση της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή του μετρό αποτελεί μια εξαιρετικά δυσάρεστη αποκάλυψη για τους Θεσσαλονικείς και έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας. Τη χρονιά που η Θεσσαλονίκη έπρεπε να γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της με τη λειτουργία ενός σύγχρονου μέσου μεταφοράς, το έργο δεν έχει φτάσει ακόμη ούτε στα μισά!

Σύμφωνα με την επιστολή, τρεις μήνες πριν την ημερομηνία παράδοσης του έργου, στο 95% του προβλεπόμενου συμβατικού χρόνου, έχει ολοκληρωθεί μόλις το 24% του έργου! Επίσης, επισημαίνεται ότι το έργο εκτελείται «άναρχα» λόγω πλήρους ανατροπής του προγραμματισμού και της εκτέλεσης των εργασιών.

Επίσης, ως μία από τις κύριες αιτίες προβλημάτων αναφέρεται ότι ενώ η αρχική εκτίμηση δαπάνης αρχαιολογικών ερευνών ήταν 15 εκατ. ευρώ, η σημερινή εκτίμηση ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ. Επίσης οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις στη διακλάδωση Πατρικίου, στο σταθμό Βούλγαρη, στο σταθμό και διακλάδωση Ν. Ελβετίας, σε τμήμα του C&C από Ν. Ελβετία προς αμαξοστάσιο.

Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για όσα εδώ και χρόνια επισημαίνουμε με δημόσιες δηλώσεις μας και επιστολές, τις οποίες όμως μέχρι πρότινος καμία πολιτική ηγεσία δεν έλαβε σοβαρά υπόψη. Φτάσαμε στο σημείο να καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Ταυτόχρονα αγωνιούμε για να δοθούν επιτέλους λύσεις σε ένα έργο που έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για την πόλη, προκαλώντας λουκέτα, γκετοποιήσεις, κυκλοφοριακά προβλήματα.

Δεν είναι δυνατόν το μετρό της Αθήνας να επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο και την ίδια ώρα τα 9,6 χιλιόμετρα κύρια γραμμής μετρό στη Θεσσαλονίκη να έχουν στοιχειώσει.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα ώστε με καλή πίστη και με κοινή λογική να δοθούν εδώ και τώρα απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα. Το μετρό ξεκίνησε για να δώσει ζωή στην πόλη, όχι για να γίνει η ταφόπλακα της εγκατάλειψης από την κεντρική εξουσία. Είναι ντροπή και μόνο που φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Φτάνει πια!

 

Με τιμή,

 

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous