ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012εκτύπωση

Με αφορμή την παραπομπή στις καλένδες του θέματος της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού. Μάλιστα αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου όλοι περιμέναμε τη μείωση του συντελεστή.

Αποδείχτηκε στην πράξη, πως η παράλογη αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 23% είχε τραγικές συνέπειες στο χώρο της εστίασης, με τους επιχειρηματίες να κάνουν λόγο για μείωση του τζίρου μέχρι και 40% και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος να επισημαίνει πρόσφατα σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, πως οι συνέπειες από την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης όχι μόνο δεν απέδωσαν για την κυβέρνηση τα αναμενόμενα έσοδα, αλλά αντίθετα, επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους για κατακρήμνιση του κύκλου εργασιών και την απώλεια 30.000 θέσεων εργασίας.

Η πρόσφατη παραπομπή του θέματος της μείωσης του ΦΠΑ στις καλένδες με τη δικαιολογία των κρίσιμων δημοσιονομικών δεδομένων, δίνει τη χαριστική βολή στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Μάλιστα πολλοί από αυτούς δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν το φόρο και κάνουν λόγο για νέα «λουκέτα» που μπορούν να φτάσουν και το 50%, καθώς και για αθρόες απολύσεις προσωπικού, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς, το κράτος κυνηγάει τα θύματα και όχι τους θύτες. Η τραγική πραγματικότητα είναι πως 135.000 επιχειρήσεις έκλεισαν τα τελευταία δύο χρόνια και 200.000 ακόμη αναμένεται να κλείσουν την επόμενη διετία ενώ η ανεργία όλα δείχνουν πως θα ξεπεράσει σε ένα χρόνο το 25%. Η ανεργία θα φτάσει το 30% και σε επίπεδο νεολαίας το 60%!!! Σε διάφορες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας περίπου το 40% των επιχειρήσεων έχουν κλείσει, ιδιαίτερα δε στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό ανεβαίνει. Παρ’ όλες τις θυσίες του λαού, η ύφεση αυξάνεται, η ανεργία αυξάνεται, το έλλειμμα αυξάνεται, το χρέος αυξάνεται, τα λουκέτα αυξάνονται.

Καλώ άμεσα τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να βάλει ένα τέλος στον απόλυτο αυτό παραλογισμό, να ακούσει τη φωνή της πραγματικής οικονομίας. Τα λάθη όχι μόνο δεν διορθώνονται αλλά οξύνονται με τη συνέχιση της εφαρμογής της ίδιας, αποτυχημένης και χρεοκοπημένης συνταγής. Εκτός αν κουμάντο στη χώρα αυτή κάνουν μόνο οι υπάλληλοι της τρόικα…

Αν η οικονομική πολιτική δεν αλλάξει άμεσα κατεύθυνση, δεν αποκλείεται να βρούμε μπροστά μας μια πραγματική εθνική τραγωδία».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous