ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»: «ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ»

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι ο «Καλλικράτης» αποδείχθηκε  «ένα κατασκεύασμα που εξυπηρετούσε την κομματοκρατία και το μνημόνιο, όχι πάντως την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξή» και ότι «το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή να έχουν διαλυθεί οι πιο κοντινές στις τοπικές κοινωνίες δομές της αυτοδιοίκησης, ενώ η Περιφέρεια στερήθηκε εξαρχής ουσιαστικού λόγου σε αποφάσεις που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική, όπως ο τουρισμός ή το ΕΣΠΑ.

«Θεωρούμε τα όρια έχουν ξεπεραστεί, όχι μόνο επειδή οι Περιφέρειες έχουν στραγγαλιστεί οικονομικά αλλά και γιατί σχεδόν καμία θεσμική έστω αλλαγή δεν προχώρησε. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη, για να βάλουμε τα θεμέλια ενός υγιούς κράτους, και δεν πρέπει η κυβέρνηση να την αφήσει να χαθεί» καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης και ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα νομοθετικά σε «Καλλικράτη 2» αφού ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις των Περιφερειαρχών ώστε να επιτευχθεί πραγματικά η διοικητική μεταρρύθμιση που είναι η βάση για την ανασύνταξη του κράτους».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ πλέον σ’ εσάς προσωπικά για το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, διότι πολύ απλά, δεν πάει άλλο.

Δυστυχώς, ο «Καλλικράτης» αποδείχθηκε επικοινωνιακή παγίδα της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη διάλυση της αυτοδιοίκησης και την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού. Ο κ. Ραγκούσης αγνόησε πλήρως το ολοκληρωμένο ομόφωνο σχέδιο της ΕΝΑΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, από 52 Νομάρχες κάθε κομματικής προέλευσης προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόικα. Έτσι, φτάσαμε στον «Καλλικράτη», ένα κατασκεύασμα που εξυπηρετούσε την κομματοκρατία και το μνημόνιο, όχι πάντως την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη (βλέπε π.χ. το ανήκουστο της θέσπισης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενός διορισμένου πάνω από τον αιρετό!).

Παρ’ όλ’ αυτά εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, στηρίξαμε το εγχείρημα γιατί πιστέψαμε στη διοικητική μεταρρύθμιση όσο ίσως κανείς άλλος, ζώντας από κοντά τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης. Αντί αυτού, ο κ. Ραγκούσης «αφαίρεσε» 2 δις από τις Περιφέρειες για να τα διαθέσει σε άλλους σκοπούς. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε καν η διάθεση για στήριξη του προχειροστημένου «Καλλικράτη».

Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή να έχουν διαλυθεί οι πιο κοντινές στις τοπικές κοινωνίες δομές της αυτοδιοίκησης, ενώ η Περιφέρεια στερήθηκε εξαρχής ουσιαστικού λόγου σε αποφάσεις που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική, όπως ο τουρισμός ή το ΕΣΠΑ.

Θεωρούμε τα όρια έχουν ξεπεραστεί, όχι μόνο επειδή οι Περιφέρειες έχουν στραγγαλιστεί οικονομικά αλλά και γιατί σχεδόν καμία θεσμική έστω αλλαγή δεν προχώρησε. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη, για να βάλουμε τα θεμέλια ενός υγιούς κράτους, και δεν πρέπει η κυβέρνηση να την αφήσει να χαθεί.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε ώστε να προχωρήσουμε άμεσα νομοθετικά σε «Καλλικράτη 2» αφού ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις των Περιφερειαρχών ώστε να επιτευχθεί πραγματικά η διοικητική μεταρρύθμιση που είναι η βάση για την ανασύνταξη του κράτους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous