ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το συζητούμενο σχέδιο περικοπής των επιδομάτων των πολυτέκνων και των τριτέκνων οικογενειών από 33-100% από το Υπουργείο Εργασίας και τον περιορισμό τους σε όλοι έχουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ.

 

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «με τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, στην ουσία τιμωρούνται οι Έλληνες πολίτες που απέκτησαν 3 ή περισσότερα παιδιά», τονίζοντας ότι το δημογραφικό «είναι  ένα από τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας […], ένα θέμα με ιδιαίτερες κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις που, αυτά τα χρόνια, στήριξαν αποφασιστικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας».

«Με το ρυθμό μείωσης του πληθυσμού, με την υπογεννητικότητα, με τις περικοπές στα εισοδήματα και το κόψιμο της προνοιακής υποστήριξης σε 20-30 χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης και ζητά από τον Πρωθυπουργό να μην επιτρέψει την περικοπή «των ούτως ή άλλως πενιχρών προνοιακών επιδομάτων των τριτέκνων και των πολυτέκνων». «Να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια. Να στηρίξουμε την κοινωνία. Να μην αφήσουμε να χαθεί η Ελλάδα μας!», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Π. Ψωμιάδης.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργείο Εργασίας προετοιμάζει σχέδιο περικοπής των επιδομάτων των πολυτέκνων και των τριτέκνων οικογενειών από 33-100%!

Με τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, στην ουσία τιμωρούνται οι Έλληνες πολίτες που απέκτησαν 3 ή περισσότερα παιδιά. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί ότι το σχετικό επίδομα θα το λαμβάνουν ολόκληρο μόνο όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ;

Η δημόσια συζήτηση για τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα διήρκεσε στη χώρα μας πολλές δεκαετίες, ενώ αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση για ένα κράτος πρόνοιας. Το συζητάμε εδώ και τριάντα χρόνια! Πρόκειται για ένα θέμα με ιδιαίτερες κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις που, αυτά τα χρόνια, στήριξαν αποφασιστικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Το δημογραφικό μεταπολεμικά είναι ένα από τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας. Πολύ περισσότερο που η τελευταία απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ ανέδειξε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ως τη χειρότερη από το 1940, με 1 εκατ. λιγότερους Έλληνες!!! Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι αυτή η μείωση ελληνικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το καταιγιστικό μεταναστευτικό ρεύμα που υφίσταται εδώ και χρόνια η πατρίδα μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με το ρυθμό μείωσης του πληθυσμού, με την υπογεννητικότητα, με τις περικοπές στα εισοδήματα και το κόψιμο της προνοιακής υποστήριξης σε 20-30 χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα. Για τους λόγους αυτούς σας ζητώ να μην επιτρέψετε την περικοπή των ούτως ή άλλως πενιχρών προνοιακών επιδομάτων των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια. Να στηρίξουμε την κοινωνία. Να μην αφήσουμε να χαθεί η Ελλάδα μας!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

 

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous