ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Α.ΣΑΜΑΡΑ: «ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ»

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα από την κυβέρνηση τα προβλήματα της καθημερινότητας.

 

«Είναι απαραίτητο κ. Πρωθυπουργέ να επιταχύνετε το βηματισμό της κυβέρνησης, να προχωρήσετε σε εκείνες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα βάλουν τέλος στον εφιάλτη της αβεβαιότητας και θα φέρουν πίσω στη χώρα αυτή την ελπίδα», τονίζει στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση και όχι νέα εισπρακτικά μέτρα. Η συνταγή αυτή απέτυχε».

«Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, θα πρέπει οι υπουργοί να δώσουν προτεραιότητα στα προβλήματα της καθημερινότητας όπως την ασφάλεια των πολιτών, την Υγεία που καταρρέει, την κοινωνική πολιτική, την Aυτοδιοίκηση που είναι παρατημένη εδώ και δύο χρόνια, με τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, των μικρομεσαίων, του αγροτικού κόσμου, της νεολαίας», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Π. Ψωμιάδης. «Πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να μείνουμε ενωμένοι. Και εφόσον λειτουργήσει το κράτος με σεβασμό προς τους πολίτες, τότε έχουμε ελπίδες να αντιμετωπίσουμε πραγματικά και την κρίση χρέους», καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Τα προβλήματα της καθημερινότητας «πνίγουν» τους Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα το βαθμό δυσκολίας της κατάστασης που κληθήκατε να διαχειριστείτε.

Κρούω για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κίνδυνου: εάν δεν υπάρξει άμεσα εκτόνωση της κατάστασης με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας, θα γνωρίσουμε οδυνηρές, πρωτόγνωρες, ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με την κοινωνική έκρηξη να παρασύρει στο πέρασμα της ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα και να γκρεμίζει όλα όσα πετύχαμε από το 1974 και μετά.

Είναι απαραίτητο κ. Πρωθυπουργέ να επιταχύνετε το βηματισμό της κυβέρνησης, να προχωρήσετε σε εκείνες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα βάλουν τέλος στον εφιάλτη της αβεβαιότητας και θα φέρουν πίσω στη χώρα αυτή την ελπίδα.

Με λογιστικά παζάρια, με νέες περικοπές, με νέες επιθέσεις στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους απλά ενισχύουμε τα αδιέξοδα, εντείνουμε την απόγνωση των πολιτών, δεν βοηθάμε την κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση και όχι νέα εισπρακτικά μέτρα. Η συνταγή αυτή απέτυχε.

Είναι προφανές, πως η κυβέρνηση σας έχει να αντιμετωπίσει τις επιταγές της τρόικα, των δανειστών μας, που λειτουργούν πλέον με ολοένα και μεγαλύτερη αλαζονεία, φερόμενοι ως υπερκυβερνήτες σε προτεκτοράτο, χωρίς να σέβονται μια κυρίαρχη χώρα.

Την ίδια ώρα, καλείστε να βάλετε σε τάξη ένα διαλυμένο κράτος, θύμα της τυφλής κομματοκρατίας που κυριάρχησε επί δεκαετίες, όπου σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί. Ακόμη κι αν λυνόταν σήμερα με ένα θαύμα το μείζον πρόβλημα της οικονομίας, πάλι δεν θα υπήρχε κράτος.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, θα πρέπει οι υπουργοί να δώσουν προτεραιότητα στα προβλήματα της καθημερινότητας όπως την ασφάλεια των πολιτών, την Υγεία που καταρρέει, την κοινωνική πολιτική, την Aυτοδιοίκηση που είναι παρατημένη εδώ και δύο χρόνια, με τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, των μικρομεσαίων, του αγροτικού κόσμου, της νεολαίας. Πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να μείνουμε ενωμένοι. Και εφόσον λειτουργήσει το κράτος με σεβασμό προς τους πολίτες, τότε έχουμε ελπίδες να αντιμετωπίσουμε πραγματικά και την κρίση χρέους.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous