«ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ»

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012εκτύπωση

Σχολιάζοντας την κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με την επίσκεψη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στη γειτονική χώρα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι σαφές, πως η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην ΠΓΔΜ σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας.

Ο κ. Γκρούεφσκι με τις γελοιότητες που επανέλαβε την Τετάρτη περί ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας, έδειξε πως η εθνικιστική ηγεσία της ΠΓΔΜ  παραμένει αμετακίνητη στην αλαζονική ρητορεία της, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, συνεχίζοντας απτόητη την προκλητική και ανόητη προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.

Αντιλαμβάνομαι ως δεδομένο, πως διάλογος ουσίας για την επίλυση του ζητήματος κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να διεξαχθεί. Μόλις πριν τρεις ημέρες είχα επισημάνει πως οι καιροί είναι πονηροί, απαιτούν επαγρύπνηση, ενότητα και αποφασιστικότητα.

Ο ελληνικός λαός έχει υψηλές απαιτήσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που έχει αποδείξει στο παρελθόν την ευαισθησία του για το θέμα των Σκοπίων.

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στις έξωθεν πιέσεις, να αποδείξουμε πως δεν έχουμε χάσει την εθνική μας αυτοκυριαρχία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, πως δεν είμαστε προτεκτοράτο.

Οι Μακεδόνες δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδας. Έχουμε αποδείξει με πράξεις πως δεν είμαστε Μακεδονομάχοι εσωτερικής κατανάλωσης. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας.

Θέλουμε μια λύση που δεν θα αφήνει την πληγή ανοικτή. Για εμάς, κόκκινη γραμμή είναι το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία μας.

Δεν βγάζουμε στο σφυρί την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν χαρίζουμε το όνομά μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας στους παραχαράκτες την ιστορίας. Επαναλαμβάνουμε πως αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Γιατί το όνομα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous