ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ Β. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής Ι. Κούβελο και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Καπράλο έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού της συμμετοχής της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 

Στην επιστολή του, ο Π. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη από πολλά άλλα θέματα. Ας μην την πληγώνουμε κι άλλο. Η συγκυρία απαιτεί ψυχραιμία. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να λειτουργούν με σύνεση χωρίς να δημιουργούν περαιτέρω αίσθημα αδικίας» και  ζητά από τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να παρέμβει προς άρση της απόφασης της ΕΟΕ  «ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να επιτραπεί η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία στιγμή συναδέλφωσης των ανθρώπων και των λαών. Δυστυχώς, αυτή η στιγμή βρίσκει τους Έλληνες διχασμένους εξαιτίας μιας εξαιρετικά σκληρής απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής –αντί να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια «κόψανε» χρήματα από Ομοσπονδίες και αθλητές δυσκολεύοντας την προετοιμασία τους. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να αποκλειστεί μια Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ένας νέος άνθρωπος μόλις 23 ετών, που επί δέκα χρόνια αγωνίζεται σε δυσχερείς συνθήκες για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας μας στο παγκόσμιο βάθρο μιας Ολυμπιάδας.

Προκαλεί εντύπωση η λογική «άρον άρον σταύρωσον αυτήν» που επιδείχθηκε με αφορμή ένα από τα δεκάδες τσιτάτα ανεκδοτολογικού χαρακτήρα που διαδίδονται καθημερινά στο διαδίκτυο. Προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής υπερευαισθησία των αρμοδίων, τη στιγμή που καμία αρχή άλλου κράτους, καμία αθλητική αποστολή, κανένα διεθνές ΜΜΕ δεν είχε ασχοληθεί καν με το θέμα. Προκαλεί εντύπωση, ακόμη, η τιμωρία μιας αθλήτριας χωρίς καν να της δοθεί το δικαίωμα να απολογηθεί. Ολυμπιακοί αγώνες δεν γίνονται κάθε μέρα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και γι’ αυτό μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού μπορεί να σημαίνει το τέλος της καριέρας ενός αθλητή.

Είναι σαφές ότι ήταν ατυχής η ενέργεια της Βούλας Παπαχρήστου, για την οποία ωστόσο ζήτησε συγγνώμη. Ατυχέστερη όμως είναι η απόφαση της ΕΟΕ. Είναι δε ακραίο να αποδίδονται στον ελληνικό λαό ρατσιστικά χαρακτηριστικά, την ώρα που η λαθρομετανάστευση και η αδράνεια ετών από πλευράς Πολιτείας και ΕΕ έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη από πολλά άλλα θέματα. Ας μην την πληγώνουμε κι άλλο. Η συγκυρία απαιτεί ψυχραιμία. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να λειτουργούν με σύνεση χωρίς να δημιουργούν περαιτέρω αίσθημα αδικίας.

Κατόπιν τούτων, σας καλώ να παρέμβετε προς άρση της απόφασης της ΕΟΕ ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να επιτραπεί η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous