ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012εκτύπωση

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη συναντήθηκε σήμερα, στις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Π. Ψωμιάδης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή.

 

Οι κ. Π. Ψωμιάδης και Γ. Αλεξανδρής δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την αποφασιστικότητα του νέου Υπουργού για το θέμα της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στη Ν. Μηχανιώνα, καθώς ο κ. Μουσουρούλης δεσμεύτηκε για την άμεση εξεύρεση λύσης στο θέμα της επισκευής των κτιρίων και της παραμονής της Σχολής στη Μηχανιώνα.

Στη συνέχεια, περί τις 2 το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και εντεταλμένο για θέματα Τεχνικών Έργων Άλκη Νουσηκύρου, τον Γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Γιάντση και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα της υπογραφής των εργολαβικών συμβάσεων τεχνικών έργων, το οποίο χρήζει νομοθετικής ρύθμισης.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των Ανωνύμων Εταιριών, την πλειοψηφία των μετοχών των οποίων είχαν οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ώστε να εξομοιωθούν με τις αμιγείς επιχειρήσεις του ν. 410, με σκοπό για όλες αυτές τις επιχειρήσεις να ισχύει σε ό,τι αφορά τις πληρωμές χρεών προς το ΙΚΑ, φορείς του Δημοσίου, εργαζόμενους ή τρίτους ό,τι ισχύει και για τις δημοτικές επιχειρήσεις που διαλύονται και τίθενται σε εκκαθάριση.

Σχετικά με τη μεταφορά μαθητών για την πληρωμή εκκρεμών λογαριασμών που δεν εγκρίθηκαν από την ΥΔΕ, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά με το ΠΤΑ (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης) συμφωνήθηκε να επανεξεταστεί το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι από αιρετή περιφέρεια ή αποκεντρωμένη διοίκηση.

Τέλος, συζητήθηκε μια πολιτική πλατφόρμα επεξεργασίας όλων των πολιτικών και λειτουργικών τροποποιήσεων επί του νόμου του Καλλικράτη, τα οποία χρήζουν άμεσης τροποποίησης για την πλέον εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμφωνήθηκε ότι οι προτάσεις θα υποβληθούν θεσμικά μέσα από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την άμεση κατάρτιση νομοσχεδίου.

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην πλήρη ετοιμότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο θέμα της υποβολής προτάσεων σχετικά με τον Καλλικράτη.

 

Ο κ. Ψωμιάδης ευχήθηκε καλή επιτυχία και στους δύο Υπουργούς, και να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Πρέπει να δώσουμε περίοδο ανοχής στην κυβέρνηση και πρέπει να βοηθήσουμε για να πετύχει. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε διεκδικητικοί για το καλό της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεων ο Π. Ψωμιάδης.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous