ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 29η ΜΑΙΟΥ: «ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ»

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012εκτύπωση

Με αφορμή την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Η 29η Μαΐου είναι ημέρα λύπης και εθνικού πόνου. Είναι η ημέρα που η «Πόλις εάλω», η ημέρα που έκλεισε ένα χρυσό κεφάλαιο της Ιστορίας μας και ξεκίνησε μια περίοδος μακράς και επίπονης δοκιμασίας για το Γένος.

559 χρόνια μετά τη «μαύρη Τρίτη», αποτίνουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης και τον αρχηγό τους, τον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, σε αυτούς που έδωσαν στις επόμενες γενιές το παράδειγμα της αθάνατης Ρωμιοσύνης που αντιστέκεται, της Ρωμιοσύνης του ηρωισμού, της αυτοθυσίας και του χρέους.

Η απάντηση του ηρωικού αυτοκράτορα στα κελεύσματα του Πορθητή για παράδοση θα αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό, απάντηση που αρμόζει στο Γένος μας, απάντηση χρέους στην ιστορία, απάντηση ηρώων, απάντηση Ελλήνων.

Σήμερα, θυμίζουμε για μια ακόμη φορά, πως η Πόλη μπορεί να κατακτήθηκε, αλλά δεν χάθηκε. Έπεσε, αλλά δεν πέθανε. Η Ρωμιοσύνη αντιστάθηκε και άντεξε, κρατώντας άσβεστη την Ορθοδοξία, την ελληνική γλώσσα, την Ελληνορθόδοξη παράδοση.

Δεν ξεχνούμε, πως το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο παραμένει εκεί, στην ιστορική συνοικία του Φαναρίου, θεματοφύλακας των βυζαντινών παραδόσεων, άγρυπνος φρουρός των αρχών και των αξιών, παρά τις δυσκολίες, τις συνεχείς προκλήσεις και τις ταπεινώσεις.

Στο προσκλητήριο της συλλογικής μνήμης δηλώνουμε παρόντες. Και κρατούμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη από τη μέρα εκείνη την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας του Ελληνισμού. Γιατί κερκόπορτες πάντα θα υπάρχουν, καθώς και πρόθυμα χέρια να τις ανοίξουν…»

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous