ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012εκτύπωση

 

Σχετικά με την τοποθέτηση αγάλματος του Βασιλιά Φίλιππου του Β΄ σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας των Σκοπίων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Για μια ακόμη φορά, οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε εξωτερική πολιτική των αγαλμάτων. Ένα χρόνο, σχεδόν, μετά την τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου σε κεντρική πλατεία των  Σκοπίων, τοποθετούν νέο ανδριάντα του βασιλιά Φιλίππου του Β΄, σε απόσταση μόλις 150 μέτρων.

Η προκλητική και ανόητη προπαγάνδα των Σκοπίων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Μετά την εκ νέου απόρριψη από το ΝΑΤΟ του αιτήματος της ΠΓΔΜ για ένταξή της στους κόλπους της Συμμαχίας, οι  παραχαράκτες της ιστορίας χρησιμοποιούν γελοίους και φαιδρούς τρόπους για να προσελκύσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας. Όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια  και δεν κρύβεται πίσω από αγάλματα.

Οι Έλληνες χαράζουμε τη δική μας κόκκινη γραμμή και προειδοποιούμε: Τα εθνικά δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται.

Κι ας μην βάλει κανείς στο μυαλό του, πως θα μπορέσει να παραχωρήσει όνομα, ιστορία, πολιτισμό και εθνική αξιοπρέπεια. Πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά εμείς δεν έχουμε ξεχάσει.

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ,  δεν υπάρχουν κόμματα και γραμμές. Υπάρχει μόνο το εθνικό συμφέρον, η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η προάσπιση της Μακεδονίας και η κοινή απαίτηση για σεβασμό στην αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια. Δεν θα ανεχθούμε άλλους εμπαιγμούς.»

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous