ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012εκτύπωση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να μην παραχωρήσει την πλατεία Αγίας Σοφίας για την εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Εμείς ως Νομαρχία και ως Περιφέρεια προσπαθούμε επανειλημμένα για τη διοργάνωση μίας και μόνης εκδήλωσης για τη Γενοκτονία. Όμως μίας εκδήλωσης μεγάλης, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους Ποντίους.

Για εμάς αυτή η μέρα είναι ιερή. Είναι ημέρα μνήμης των Ελλήνων του Πόντου που γενοκτονήθηκαν από τον Κεμάλ. Και η συλλογική μνήμη δε σηκώνει απαγορεύσεις και κατασταλτικά μέτρα.

Πολύ περισσότερο για ένα χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο – σύμβολο για την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη και τον ποντιακό Ελληνισμό. Είναι σα να απαγορεύεις στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης να κάνουν εκδήλωση μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Στο κάτω κάτω, η υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αφορά όχι μόνο τη διαστρέβλωση και τον ευνουχισμό της Ιστορίας αλλά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο στη σημερινή Τουρκία αλλά και σε όλον τον κόσμο. Αυτός ο αγώνας προϋποθέτει ενότητα, ομοψυχία, υποστήριξη και όχι υπονόμευση από την ίδια μας τη χώρα.

Σε τελική ανάλυση, αν ο Γιάννης Μπουτάρης βάλει πρόστιμα στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ας βάλει και στην ΠΟΕ. Όλοι κρινόμαστε από το λαό.»

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous