ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012εκτύπωση

 

Στις 29 Νοεμβρίου 2009, μόλις τελείωσαν οι προεδρικές εκλογές της ΝΔ, είχα δηλώσει πως το ταξίδι μου δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζεται! Είχα επισημάνει από τότε και δυστυχώς δικαιώνομαι πως όταν πετσοκόβεις μισθούς και συντάξεις, μειώνεις την αγοραστική δύναμη, γκρεμίζεις το τζίρο, αυξάνεις τα λουκέτα, την ανεργία και την απελπισία. Οδηγείς τη χώρα στην ύφεση, στην παραλυσία και στην κατάθλιψη. Μέσα σε δύο χρόνια μας γύρισαν στη δεκαετία του ’50, στην Ελλάδα των συσσιτίων, των αστέγων, της φτώχειας και της μετανάστευσης, των λουκέτων. Ιδρύσαμε στις 29 Φεβρουαρίου 2012, μαζί, το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Έναν όμιλο πολιτικού προβληματισμού, μια γροθιά απέναντι σε όλους εκείνους που προσβάλλουν την πατρίδα μας. Σήμερα, δύο μόλις μήνες μετά, πραγματοποιούμε την πρώτη γενική συνέλευση του Δικτύου ΠΑΤΡΙΔΑ. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μας απασχόλησαν οργανωτικά θέματα, ενώ εντάχθηκαν στο Δίκτυο σημαντικά ονόματα του αντιμνημονιακού χώρου. Είμαστε μια ομάδα πολιτών, διακεκριμένων στον επαγγελματικό τους χώρο, από όλη την Ελλάδα και τον Απόδημο Ελληνισμό, που θέλουμε να έχουμε φωνή καθαρή και εναλλακτική σε θέματα που αφορούν στην Ελλάδα, στην Ορθοδοξία, στην Κοινωνία. Σε μια Ελλάδα ρημαγμένη από τους υπηρέτες των ξένων συμφερόντων, συγκροτούμε ένα μέτωπο αντίδρασης σε κείνους που λοιδορούν το λαό μας και προσβάλλουν την πατρίδα μας. Συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας! Συγκροτούμε μια δεξαμενή ιδεών, σκέψης και προτάσεων για το πώς θα βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης, ένα δίαυλο για να ακούγονται οι άλλες φωνές, οι φρέσκιες, οι μη αρεστές, αυτές που δίνουν την εναλλακτική λύση για την πορεία της πατρίδας μας. Κι επειδή βρισκόμαστε μόλις 2,5 εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές, που είναι ίσως οι πιο καθοριστικές για τον τόπο τα τελευταία 30 χρόνια, Θέλω να επαναλάβω για μία ακόμη φορά: Το Δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα. Θα μπορούσε η ΠΑΤΡΙΔΑ να είναι σήμερα κόμμα. Το αύριο δεν το γνωρίζει κανείς. Εξάλλου όπως δήλωσα πριν από 2 μήνες θα ακούσω, όπως πάντα τη φωνή της κοινωνίας. Και θα το πω ξανά πως για να γεννηθεί το καινούργιο πρέπει να πεθάνει το παλιό. Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ. Από την άλλη, έχοντας συζητήσει με τους περισσότερος από εσάς, σας λέω ότι δεν πρόκειται να προσκυνήσω, δεν πρόκειται να ανεχτώ να στηρίζονται μέτρα άδικα που ισοπεδώνουν το λαό και εξυπηρετούν τα συμφέροντα. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μία πατριωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Χρωστάω στο λαό, χρωστώ σε όλους εσάς! Ελεύθερος γεννήθηκα, ελεύθερος θα πεθάνω. Δε θα με φιμώσει κανείς. Αμετακίνητος από τις αρχές και τις αξίες της οικογένειάς μου, των δασκάλων μου, της Ορθοδοξίας μας, της Ελλάδας μας!

Συγκεντρωθήκαμε, σήμερα εδώ για να διευθετήσουμε ορισμένα θέματα, όπως οι εγγραφές νέων μελών, ο ορισμός προσωρινής διοικούσας επιτροπής, ο ορισμός συνδρομής μελών, ο καθορισμός επιτροπών και επιτρόπων, ο προγραμματισμός κ.ά.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά που βρίσκεστε και σήμερα εδώ. Ψηφίστε κατά συνείδηση, έχοντας στο νου την Ελλάδα μας, τα παιδιά μας. Μπορούμε, εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ματαιώσουμε την πολιτικής της εξαθλίωσης! Θέλω να σας πω ότι εδώ και 10 μήνες ταλαιπωρούμε άδικα, διότι ενόχλησα και ενοχλώ τα μεγάλα αφεντικά. Ενοχλώ από τη στιγμή που έβαλα υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ενοχλώ με το Σκοπιανό Ενοχλώ με το θέμα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ Ενοχλώ γιατί δήλωσα ότι είμαι ενάντια στο μνημόνιο. Θεωρούσα και θεωρώ ότι υπήρχαν και υπάρχουν και άλλες λύσεις, διότι δεν είναι δυνατόν δύο χρόνια, με τέτοιες θυσίες του ελληνικού λαού να αυξάνεται το χρέος, να αυξάνεται η ανεργία, να μπαίνουν λουκέτα σε επιχειρήσεις που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν υγιείς.

Δηλώνω:

Αρνούμαι πια τον κομματικό «κοπαδισμό». Αρνούμαι να συνεχίσω να είμαι όμηρος των ολίγων. Αρνούμαι τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης. Λέμε ΝΑΙ στην πατρίδα που ξεχάσαμε, στη θρησκεία που βάλαμε στην άκρη, στις αξίες που ισοπεδώσαμε! Έτσι ξεκίνησε και η Φιλική Εταιρία. Μην σκύβετε το κεφάλι. Υψώστε το ανάστημά σας. Δεν πρόκειται να υποστείλουμε την Μακεδονία μας, τη Γη του Αλεξάνδρου, από τον Ιστό της Ελλάδας! Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε. Ο αντίπαλος είναι κοινός: είναι οι νεοταξικοί, αυτοί που θέλουν την οικονομική, πολιτική και πνευματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Ξυπνήστε Έλληνες! Θα προσπαθήσουν να μας πολτοποιήσουν. Να μας εξοντώσουν κοινωνικά και πολιτικά. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν λυγίζουμε. Δεν γινόμαστε προσκυνητές! Πάνω απ’ όλα, η Πατρίδα!

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous