ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012εκτύπωση

Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Έχω επανειλημμένα τονίσει πως οι εγκληματικές κυβερνητικές επιλογές οδηγούν ταχύτατα στην πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στην καταστρατήγηση κεκτημένων που διασφάλιζαν τις τελευταίες δεκαετίες μια, έστω υποτυπώδη, μέριμνα από πλευράς Πολιτείας.

Στα αθώα θύματα των Μνημονίων προσμετρώνται πλέον και πολλές χιλιάδες μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, που έχουν αφεθεί απολύτως εκτεθειμένα στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης, και επιβιώνουν σήμερα μόνο χάρη στη συνδρομή της Εκκλησίας, των συγγενών τους και της αλληλοϋποστήριξης μέσω των συλλόγων που έχουν συστήσει.

Σε μια χώρα όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μία στις πέντε οικογένειες έχει μόνο ένα γονέα και όπου το ποσοστό αυτό αυξάνεται καθημερινά, το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τις οικογένειες αυτές που βιώνουν έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό, εξαντλείται στα 44 Ευρώ που εισπράττει ο γονέας ως μηνιαίο επίδομα, και αυτό με την προϋπόθεση πως το μηνιαίο εισόδημα του δεν ξεπερνά τα 235 Ευρώ…

Είναι προφανές, πως η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός περισσεύουν και τα υπολείμματα των δομών κοινωνικής πρόνοιας βουλιάζουν, παρασύροντας μαζί τους δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται απόλυτα εκτεθειμένοι, με πολλούς από αυτούς να οδηγούνται ακόμη και σε απόπειρες αυτοκτονίας.

Καλώ την πολιτεία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος και να λάβει γενναίες αποφάσεις, να προτάξει επιτέλους το συμφέρον των πολιτών πάνω από τα νούμερα και τους αριθμού».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous