ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ Α. ΣΑΜΑΡΑ

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την ανάγκη ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

 

 

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε είμαι υποστηρικτής της ενότητας της Κεντροδεξιάς παράταξης. Στη θέση αυτή παραμένω σταθερός εδώ και χρόνια, την έχω δε διατυπώσει πολλές φορές πριν και μετά τις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

 

Παραμένω σταθερός σήμερα περισσότερο από ποτέ γιατί πιστεύω ότι η ενότητα της Κεντροδεξιάς είναι ανάγκη όχι μόνο για την παράταξη αλλά κυρίως για τον τόπο. Για το λόγο αυτό έχω ζητήσει πολλάκις τους τελευταίους μήνες να αναληφθεί από εσάς, ως αδιαμφισβήτητο ηγέτης της Κεντροδεξιάς, πρωτοβουλία πανστρατιάς.

Τώρα είναι ώρα να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη. Δεν περισσεύει κανείς. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σωθεί ο τόπος, για να δώσουμε το δικαίωμα στο λαό μας να αισιοδοξεί για ένα καλύτερο αύριο. Είναι πατριωτικό και ιστορικό καθήκον. Είναι εθνική ευθύνη.

Αυτή τη στιγμή, που η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την ατμομηχανή στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι ιστορική ευκαιρία για την ενότητα της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Με αυτά τα δεδομένα, σας ζητώ τώρα, την ύστατη ώρα, να αναλάβετε πρωτοβουλία πριν τις εθνικές εκλογές προκειμένου να υπάρξει έστω μετεκλογική συνεργασία – συγκυβέρνηση των κομμάτων της Κεντροδεξιάς. Δεν πρέπει να επιτρέψετε άλλο την προπαγάνδα που θέλει να επιβάλλει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να δοθεί συγχωροχάρτι σε ένα ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την καταστροφή της χώρας, σε ένα ΠΑΣΟΚ που αλλοίωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία και άνοιξε την κερκόπορτα για να πατήσει πόδι στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που ευνόησε τη δημοσιονομική υποταγή της πατρίδας μας.

Ο λαός απαιτεί Δικαιοσύνη, κ. Πρόεδρε, και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Ξεκαθαρίστε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εθνικών εκλογών. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο πράγμα.

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Το πρώτο μνημόνιο απέτυχε, καθ’ ομολογίαν των Ευρωπαίων εταίρων μας και των τροϊκανών. Είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει και το δεύτερο. Γι’ αυτό τώρα, είναι επιβεβλημένη η διαπραγμάτευση των απαιτήσεων της τρόικα και αυτό μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» της ΝΔ. Πείτε, λοιπόν, τώρα το μεγάλο όχι στους εκβιαστές της χώρας και τους υποτελείς τους. Πείτε το μεγάλο όχι σ’ αυτούς που τρομοκρατούν το λαό με το ψευτοδίλημμα «μνημόνια ή καταστροφή», ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι «πολιτική εξαθλίωσης ή πατριωτική πολιτική», πολιτική υπέρ του λαού ή υπέρ των ξένων συμφερόντων.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Έχετε ραντεβού με την Ιστορία. Έχετε το λαό μαζί σας. Είναι στο χέρι σας.

 

Με εκτίμηση

 

 

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous