Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ: «ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ»

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012εκτύπωση

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την ψήφιση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης.

 

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «ο έντιμος πολιτικός κόσμος οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα πώς μπορεί να δεχθεί την εξαθλίωση των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά επί δεκαετίες, πώς μπορεί να δεχθεί οικογένειες χωρίς εισόδημα, πώς μπορεί να δεχθεί αντισυνταγματικά χαράτσια, πώς μπορεί να δεχθεί την κατάλυση της νομιμότητας και του Συντάγματος, πώς μπορεί να δεχθεί να κόψει το χαμόγελο στους Έλληνες.»

Όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης «πρέπει να είστε εξαιρετικά υπερήφανος κ. Πρωθυπουργέ, που οι Έλληνες έζησαν τη Μεγάλη Πέμπτη της Σταύρωσης μέσα στο Φεβρουάριο. Μετατρέψατε έναν ολόκληρο λαό σε δουλοπάροικο, σε σύγχρονο κολίγο. Θα μείνετε στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που προξένησε τόσο μεγάλο κακό σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

«Τώρα που φέρατε σε πέρας την αποστολή σας, σεβαστείτε το ελληνικό Σύνταγμα και αφήστε τους πολίτες να επιλέξουν την κυβέρνηση που θέλουν, επιτρέψτε στους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Δώστε την ευκαιρία στο λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και προκηρύξτε εκλογές εδώ και τώρα», κατέληξε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ με πλασματικά οικονομικά στοιχεία, μετά το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ήρθε χθες η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Πιστεύω ότι αισθάνεστε υπερήφανος για την ικανοποίηση που προσφέρατε στα μεγάλα αφεντικά.

Τις προηγούμενες μέρες, ενόψει της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, παρουσιάσατε την φτωχοποίηση του λαού ως εθνική επιτυχία. Παρουσιάσατε την πώληση της Ελλάδας ως μέγα κατόρθωμα. Περιγράψατε κατ’ επανάληψη τις συνέπειες της πτώχευσης με τους πιο δραματικούς τόνους, αποφύγατε όμως να περιγράψετε την κατάσταση στην οποία έχετε οδηγήσει τους Έλληνες.

Δεν μιλήσατε όμως για το 1 εκατ. ανέργων και τις οικογένειές τους. Δεν είπατε λέξη για τους νέους που μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά. Δεν ακούσαμε τίποτε από εσάς για τη βασανιστική δολοφονία της μεσαίας τάξης.

Προτιμήσατε να προτάξετε απειλητικά διλήμματα, όμως στο σημείο που βρισκόμαστε, ο πολιτικός κόσμος δεν έπρεπε και δεν πρέπει να απαντήσει σε τρυκ του τύπου «ευρώ ή πτώχευση». Ο έντιμος πολιτικός κόσμος οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα πως μπορεί να δεχθεί την εξαθλίωση των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά επί δεκαετίες, πως μπορεί να δεχθεί οικογένειες χωρίς εισόδημα, πως μπορεί να δεχθεί αντισυνταγματικά χαράτσια, πως μπορεί να δεχθεί την κατάλυση της νομιμότητας και του Συντάγματος, πως μπορεί να δεχθεί να κόψει το χαμόγελο στους Έλληνες.

 

Πρέπει να είστε εξαιρετικά υπερήφανος κ. Πρωθυπουργέ, που οι Έλληνες έζησαν τη Μεγάλη Πέμπτη της Σταύρωσης μέσα στο Φεβρουάριο. Μετατρέψατε έναν ολόκληρο λαό σε δουλοπάροικο, σε σύγχρονο κολίγο. Θα μείνετε στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που προξένησε τόσο μεγάλο κακό σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν διαπραγματευτήκατε τίποτε.

Είπατε «ναι σε όλα».

Στείλατε το λαό στην αγχόνη.

Υποθηκεύσατε το μέλλον της Ελλάδας.

Εν τέλει, παραλάβατε κράτος αλλά παραδίδετε αποικία...

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ποιος εγγυάται ότι το πρόγραμμα που ψηφίσατε χθες θα πετύχει; Αν δεν πετύχει θα ζητήσετε νέες θυσίες από το λαό; Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι πεπεισμένη ότι οι δικές σας αποφάσεις, όπως και αυτές της προηγούμενης κυβέρνησης, οδηγούν τη χώρα με… ασφάλεια στη χρεοκοπία. Και τότε, δεν θα υπάρχει κανένα άλλοθι, καμιά δικαιολογία. Ό,τι μέτρο θελήσατε να περάσετε, κι εσείς και η προηγούμενη κυβέρνηση, τα περάσατε χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς καμία έκπτωση, χωρίς κανέναν –έστω- οίκτο. Αλλά κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως, εσείς δεν ζείτε στην Ελλάδα και δεν θα βρίσκεστε εδώ όταν ο ελληνικός λαός θα δεινοπαθεί. Αλλά μην ξεχνάτε ότι μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τώρα που φέρατε σε πέρας την αποστολή σας, σεβαστείτε το ελληνικό Σύνταγμα και αφήστε τους πολίτες να επιλέξουν την κυβέρνηση που θέλουν, επιτρέψτε στους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Δώστε την ευκαιρία στο λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και προκηρύξτε εκλογές εδώ και τώρα.

 

Με τιμή,

 

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous