Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΩΝΗ»

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012εκτύπωση

Με αφορμή την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Χαίρομαι γιατί η Εκκλησία αποκτά σιγά σιγά φωνή, δεν μπορεί άλλο να παραμένει βουβή. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στέκεται στο πλευρό του λαού την ώρα που αυτός δέχεται μια πρωτόγνωρη ‘‘επίθεση’’ από ‘‘εκείνους που διατάσσουν και από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους’’, όπως χαρακτηριστικά είπε. Δικαιώνονται όσοι τα τελευταία δύο χρόνια επισημαίνουν από άμβωνος τους κινδύνους, όπως ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Η Εκκλησία έχει σαφώς θρησκευτικό και φιλανθρωπικό ρόλο, όταν όμως το ποίμνιο δέχεται πόλεμο, επιβάλλεται να έχει φωνή. Φωνή δυνατή, υπέρ του λαού και της δημοκρατίας. Φωνή που μπορεί να «ταρακουνήσει» το πολιτικό σύστημα, να το ωθήσει να αναλογιστεί τα λάθη και τις παραλείψεις του, ώστε να μην διαρραγεί η ενότητα στην κοινωνία και ο τόπος μας να ξαναβρεί το δρόμο του.

Η Εκκλησία για μία ακόμη φορά στη μακραίωνη πορεία του Γένους καλείται να μπει μπροστά για να μην λυγίσουμε, να αρνηθούμε τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης». 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous