ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ FYROM Ν. ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011εκτύπωση

Επιστολή στον Πρωθυπουργό της FYROM Νίκολα Γκρούεφσκι έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της FYROM.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό της FYROM Ν. Γκρούεφσκι έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 

Στο πλαίσιο του πνεύματος της καλής γειτονίας και της συνεργασίας και με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της FYROM, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, με την πεποίθηση, πως πρέπει άμεσα να δημιουργήσουμε από κοινού τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των λαών μας.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η διεύρυνση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και FYROM θα αποτελούσε σημείο αναφοράς στην περιοχή των Βαλκανίων με πολλαπλές σημασίες, λειτουργώντας ευεργετικά και για τις δύο πλευρές.

Γνωρίζετε καλά, πως η Ελλάδα και οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδεδειγμένα δεν είναι εχθρός σας.

Αντίθετα μάλιστα, εδώ και χρόνια είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη χώρα σας.

Από τις 17 μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη FYROM, οι 7 είναι ελληνικές, ενώ οι 40 μεγαλύτερες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στη γειτονική χώρα διαθέτουν επενδεδυμένο κεφάλαιο 830 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να οικοδομήσουν από κοινού μια ισχυρή συμμαχία που θα συνέβαλε καταλυτικά στις προσπάθειες που καταβάλετε για την είσοδο της χώρας σας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο άμεσο μέλλον.

Οι γενναίες, όμως, πολιτικές αποφάσεις προϋποθέτουν εκατέρωθεν καθαρές προθέσεις, σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, τόλμη, ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και κυρίως, προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Η Ελλάδα έχει όλη την καλή πρόθεση να βοηθήσει τους γείτονές της και το έχει επανειλημμένα αποδείξει.

Η δική μας εθνική κόκκινη γραμμή αποτελεί ένα ακόμη σαφές βήμα καλής θελήσεως προς εσάς.

Δεν μπορούμε, όμως, σε καμία περίπτωση να δεχτούμε την παραχάραξη και την οικειοποίηση της Ιστορίας μας.

Αντιλαμβάνεστε ότι προκλητικές ενέργειες, όπως η ανέγερση αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου στα Σκόπια και σε άλλες μεγάλες πόλεις ή η υιοθέτηση θέσεων περί «Μακεδονίας του Αιγαίου», περί «καταπιέσεως» δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, περί «εκδιώξεως» ομοεθνών σας από αυτήν, η κυκλοφορία χαρτών με αλυτρωτικό περιεχόμενο όχι μόνο δεν οδηγούν πουθενά, αλλά αντίθετα, συνιστούν δείγματα πολιτικής αδιαλλαξίας και δυναμιτίζουν το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τολμήστε.

Κάντε την υπέρβαση.

Δεν ζητούμε παραχωρήσεις, ζητούμε σεβασμό και λογική.

Ο στείρος εθνικισμός και η καλλιέργεια εμμονών δεν οδηγούν πουθενά.

Οποιαδήποτε διακήρυξη περί καλής γειτονίας και συμμετοχής στις διαδικασίες διαλόγου είναι κενή περιεχομένου, εάν η επίσημη πολιτική παραμένει τυχοδιωκτική και προσκολλημένη σε μεθόδους και πρακτικές του παρελθόντος.

Μας συνδέουν πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν, με πρώτο την κοινή πίστη.

Είμαστε ομόδοξοι λαοί, δυο λαοί που μπορούν και πρέπει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να κτίσουν μαζί ένα μέλλον με προοπτικές συμβίωσης, συνεργασίας και σεβασμού.

Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας σας και να ευχηθώ την ταχεία ανάπτυξη του κράτους και την ευημερία των πολιτών σε ένα πλαίσιο καλής γειτονίας, αλληλοσεβασμού και συνεργασίας των δύο λαών μας.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous